V Trnave Na hlinách to začína vrieť. Obyvatelia sa sťažujú na žobrajúcich ľudí. Kvôli peniazom ich až prenasledujú


Foto: V Trnave Na hlinách to začína vrieť. Obyvatelia sa sťažujú na žobrajúcich ľudí. Kvôli peniazom ich až prenasledujú Foto: Ilustračná/Pexels

Ľudia sa počas dňa bežne stretnutú s bezdomovcami či ľuďmi v núdzi, ktorí si pýtajú na ulici drobné alebo nejaké jedlo. Ak sa však nejedná o bezdomovcoch, ale o ľudí z rómskej komunity, tých zvyčajne ľudia ihneď odmietnu či radšej obídu. Nie vždy je to však úplne jednoduché.

Na podobný prípad upozornila aj užívateľka vo facebookovej skupine Trnavy. „Povedzme si pravdu, je to fér? Keď dve ženy pýtajú od malých detí peniaze? Veď to je choré, čo sa to tu deje. Buď zakročíme alebo budú nás tu ohrozovať? Aby sa človek bal vyjsť von nenormálne,“ napísala v príspevku, pod ktorým sa nahromadili rôzne komentáre.

Podľa predchádzajúcich statusov, ktoré táto mladá žena uverejnila v skupine, sa malo jednať o ľudí z rómskych osád. „Akurát mi to babka spomínala. Že ju jedna prenasledovala od malého Tesca takmer až domov,“ komentovala Dominika a dodala: „Keď som tam bola včera s kamarátkou bola iba jedna a dáky týpek ju chodil kontrolovať, či niečo vyzbierala. Ja zas keď takéto vidím tak sa oblúkom vyhýbam.“

„Treba volať mestskú políciu aj na to sú nielen na pokuty, alebo je tam aj SBS v Tescu, treba mu povedať, alebo ako ja poslala som ju robiť a kým som vyšla z obchodu, tak jej nebolo, ale nebola som ticho, takže ich treba poslať do ri*i,“ komentovala Etela.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: