Trnavčan nedokázal vyzvihnúť svoj bickykel z cykloveže. Nemal pri sebe 20 centov, karta nefungovala. Čo v takom prípade?


Z cyklo veže v Trnave nevedel vybrať bicykel. Ako reagovala polícia?

Foto: Trnavčan nedokázal vyzvihnúť svoj bickykel z cykloveže. Nemal pri sebe 20 centov, karta nefungovala. Čo v takom prípade? Foto: Mestské služby mesta Trnava

Bicykel je skvelý dopravný prostriedok, ktorý denne využíva mnoho ľudí. Ak si ho ľudia na chvíľu potrebujete počas dňa odložiť, zvyčajne využívajú stojany, o ktoré bicykel jednoducho zamknú. To však nemusí byť vždy spoľahlivé a bicykel vám aj napriek zámku môže byť odcudzený. V Trnave tak postavili takzvanú cyklo vežu, kam si ľudia môžu za určitý poplatok bicykel odložiť na čas, ktorý potrebujú.

Túto službu pre verejnosť pritom využil aj muž, ktorý sa však vo facebookovej skupine Trnavy podelil o nepríjemnú skúsenosť, ktorá sa mu v súvislosti s cyklo vežou stala.

„Ahojte. Rád by som sa podelil a moju skúsenosť s cyklo vežou pri stanici. Dneska som si tam na pár hodín odložil bicykel (v hodnote 1800€) celý nadšený, že za 20 centov ho budem mať v bezpečí. Problém však nastal, keď som prišiel vlakom späť a chcel som si ho vyzdvihnúť. Použil som kartu avšak ich terminál nefungoval. Načítaval platbu niekoľko minút a následne vyhodil chybu. Bohužiaľ som nemal v hotovosti žiadne mince, tak som chcel kontaktovať podporu. Tu prišlo prekvapenie. Ako jedine kontaktné číslo v prípade poruchy som našiel číslo na mestskú políciu. Najprv som si hovoril, že nie, nebudem predsa volať na núdzové číslo za to, že nejaká cyklo veža nefunguje ako má. Následne som však zavolal a jediné čo mi bolo povedané je, že to je môj problém, že nemám 20 centov a mám ísť na ďalší deň cez pracovný čas na úrad. Je v poriadku, že ako support cyklo veže je mestská  polícia? Ako vážne ak je nejaká porucha na cyklo veži to ma riešiť mestská polícia? Našťastie išiel okolo pán od ktorého som si „vyžobral“ 20 centov cely zahanbený, že nemám 20 centov v peňaženke,“ napísal v príspevku.

Príspevok komentovalo množstvo ľudí, pričom niektoré uviedli, že keď im chýbali peniaze, jednoducho sa spýtali ľudí na ulici a nevolali na mestskú políciu. „Máte mať 20 centov, je to úplne normálne. Raz sa mi stalo, že som nemal, tak som si normálne vypýtal od okoloidúcich. To nie je žiadna hanba, každý pochopí, že vám chýba a nevolám políciu,“ komentoval príspevok Samuel.


„Je to smutné, že prišlo k tejto poľutovaniahodnej situácii, ale ako vidno, niekedy vie človeku pomôcť aj 20 centov v hotovosti. Krajné riešenie by som ešte videl ísť na stanicu, z bankomatu si vytiahnuť 10€, v bufete si kúpiť maličkosť na potešenie a hneď by boli mince do cyklo veže. Ale som múdry, že?“ napísal Patrik.

„Cyklo veža niekedy zblbne a nejde vybrať bicykel v ten deň,“ komentovala príspevok Linda. „Zaujímavý a celkom poučný príspevok. Z celého ma však prekvapuje iba jedna vec. Samozrejme, že pán mohol mať pri sebe tých 20 centov. Len je zaujímavé, že v prípade problému treba kontaktovať políciu a tu záleží naozaj na ich ochote a prístupe ako človeku pomôcť. Je smutné, že prípade poruchy vám veža vydá bicykel až na ďalší deň. Raz darmo, technika je technika,“ napísala pod príspevok Zlata.

Správu budeme aktualizovať o vyjadrenie mestskej polície v Trnave.