Takto vyzerala železničná stanica v Trnave? Fotografia vyvolala množstvo spomienok


Železničná stanica v Trnave. Ako vyzerala kedysi?

Foto: Takto vyzerala železničná stanica v Trnave? Fotografia vyvolala množstvo spomienok Foto: FB/Trnava

Ako plynie čas, tak sa mení aj mnoho vecí okolo nás. Veľa ľudí si to všíma práve na miestach, ktoré kedysi vyzerali úplne inak ako teraz. Pred časom sme písali článok o kaviarni s názvom Krym, na ktorú ľudia s radosťou spomínali a podelili sa o svoje spomienky na Facebooku. A tak ako spomínali na kaviareň, si teraz ľudia zaspomínali na železničnú stanicu v Trnave.

Na facebookovej skupine Trnavy pritom jeden z užívateľov uverejnil fotografiu, ako kedysi vyzerala železničná stanica. Čiernobiela snímka zobrazuje stanicu, ktorú si už asi iba málokto pamätá. Dnes totiž vyzerá úplne inak.

„Toto si pamätám keď som bola malá a s rodičmi sme často cestovali. Auto vtedy mal len málokto,“ napísala pod príspevok Zuzana. „Pamätám si keď ešte lokomotívy plnili vodu. Boli tam také veľké rúry z vodou. Pred Bukovú prišiel conductor aby sme pozatvárali okná lebo ideme cez tunel,“ spomína Lubomir.


FB/Trnava

„Najväčší adrenalín bolo stáť medzi prvou a druhou koľajou, keď z oboch strán išli vlaky a museli ste tam stáť, aby ste mohli nastúpiť do vlaku, lebo by ste sa cez vlak na prvej koľaji nedostali k tomu druhému a zaujímavé, že skoro naraz prichádzali aj odchádzali. Jeden smer na Cífer a druhý na Leopoldov. No bolo tam aj veľa úrazov. Vlaky preplnené, že sme stáli na chodbách pomaly na jednej nohe. V piatok poobede to bol horor,“ napísala Marika.

„Pomerne často som cestovala z Leopoldova do Bratislavy. Ako dieťa, spolu s mamou. Neskôr sama, ku krstnej ci babke. Presne takúto si pamätám túto stanicu,“ podelila sa o svoju spomienku Zuzana.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu