Obyvatelia Piešťan spomínajú na doktorov z roku 1937. Všimnite si ordinačné hodiny, napísala komentujúca


Doktori z Piešťan z roku 1937. Obyvatelia spomínajú na dávne časy

Foto: Obyvatelia Piešťan spomínajú na doktorov z roku 1937. Všimnite si ordinačné hodiny, napísala komentujúca Foto: FB/NOSTALGICKÉ PIEŠŤANY

Mali ste niekedy obľúbeného doktora, na ktorého doteraz radi spomínate? A čo tak dnešné ordinačné hodiny lekárov, ktoré zvyknú byť pre niektorých dosť skrátené? Na toto všetko spomínali obyvatelia Piešťan pod príspevkom, v ktorom administrátor skupiny zdieľal zoznam lekárov z roku 1937.

Príspevok pritom komentovalo množstvo ľudí, ktorí si na lekárov spomínajú, či sú dokonca ich príbuzní. „Len jedno meno je mi známe. MUDr. Švorc chirurg začiatok praxe 1936. Ak mal syna tiež MUDr. pracujúceho v nemocnici tak je to on,“ komentoval príspevok Jozef. „Je to môj starý otecko, jeho syn bol tiež lekár, ale nepracoval v piešťanskej nemocnici, bol zubárom a „vďaka režimu“ sa na medicínu dostal pomerne po dlhých rokoch a neskôr emigroval do DE,“ reagovala na komentár Jozefa Michaela.

FB/NOSTALGICKÉ PIEŠŤANY

„Akosi tam nie je veľa priezvisk Slovenského pôvodu,“ napísala Maria. „Sú to väčšinou židovské priezviská, vtedy bolo veľa židov popredných lekárov a iných odvetví až kým..“ odpovedala Marii Dominika. „Poznala som viacerých aj osobne - bývali sme na Nálepkovej ulici. Rada si spomínam na dr. Tóváryho, neraz nás po dvore previezol na svojom aute,“ spomína Helena.

„K doktorke Bassovej chodila celá základná škola na Vajanského,“ napísal Ľudmila. „Basy sme sa všetci báli, hlavne chlapci, tých aj preplieskala,“ reagovala na komentár Anna. „Bola to taká milá a empatická pani, ktorej sme ušli ešte z čakárne. Ale jej manžel, primár kožného oddelenia bol veľmi príjemný a trpezlivý pán, ktorý mal trpezlivosť aj za pani manželku. Dodnes je na ich dome na vchode zvarený jeho monogram ako mreža vchodových dverí a tak je to treba, sú obaja súčasťou histórie nášho krásneho mesta a tak je to super,“ napísal Vladimír. „Všimnite si prosím, aj ordinačné hodiny!“ komentovala Oľga.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj