FOTO: Ďalšie dva dvory na Hospodárskej ulici v Trnave prejdú revitalizáciou. Čo na nich môžu ľudia čakať?


Na Hospodárskej ulici v Trnave bude prebiehať rekonštrukcia dvorov

FOTO: Ďalšie dva dvory na Hospodárskej ulici v Trnave prejdú revitalizáciou. Čo na nich môžu ľudia čakať?
Galéria: 4 fotky
Foto: FB/Mesto Trnava

V Trnave momentálne prebieha množstvo rekonštrukcií v rámci viacerých ulíc či ciest. Okrem nich sa však začína s revitalizáciou na Hospodárskej ulici, kde prejdú rekonštrukciou dvory č. 3 a 4, ktoré sa nachádzajú v časti bližšie k Ulici Andreja Sládkoviča. Mesto tak pokračuje po minuloročnej revitalizácii dvorov č. 1 a 2, informuje na facebookovej stránke.

Aj tieto vnútrobloky budú zmenené na moderné, funkčné a estetické miesta, kde sa bude dať príjemne tráviť voľný čas. Oba získajú nové povrchy komunikácií, chodníkov a parkovísk, doplnia sa parkovacie miesta, doplní sa mobiliár a upraví sa zeleň. Stavebné práce zahŕňajú aj rekonštrukciu verejného osvetlenia a prípravu na kamerový systém pre väčšiu bezpečnosť obyvateľov. Na dvore č. 3 pribudne ihrisko s workoutovými prvkami, na dvore č. 4 nájdete prvky na dynamické posilňovanie celého tela. 

Cieľom je vytvoriť ucelený priestor na oddychovo-spoločenské aktivity rezidentov všetkých vekových kategórií s rôznymi záujmami a potrebami, uviedlo mesto Trnava.


Práce budú realizované postupne, takže parkoviská vo dvoroch nebudú uzavreté súčasne. Najskôr bude uzavretý pre parkovanie dvor č. 3 a po vybudovaní nových parkovacích miest bude uzavretý dvor č. 4.

Nová podoba dvorov vychádza z participatívneho plánovania v roku 2017. Obyvatelia mali možnosť vyjadriť svoje pripomienky prostredníctvom dotazníkov i na verejných stretnutiach. Výsledky prieskumu verejnej mienky mesto zapracovalo do podkladov architektonickej súťaže, aby výsledok čo najlepšie zodpovedal potrebám tých, ktorí tieto priestory využívajú. 

Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je 31. október 2024, informuje mesto Trnava.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj