×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na známu zmrzlinu v Trnave sa tvoria rady už v máji. Ľudia sa sporia o chuti, gelato či klasická zmrzlina?


Foto: Na známu zmrzlinu v Trnave sa tvoria rady už v máji. Ľudia sa sporia o chuti, gelato či klasická  zmrzlina? Foto: FB/Trnava

Prišla jar a s ňou aj teplé slnečné počasie, ktoré ľudí láka do ulíc mesta. Tí si čas strávení vonku často užívajú na terasách kaviarní či reštaurácií. Milovníci zmrzliny si v centre mesta tiež prídu na svoje, vďaka širokému výberu rôznych zmrzlinárni. Ktorá je však podľa obyvateľov či návštevníkov Trnavy najlepšia? Podľa dlhému radu, ktorý v meste neprehliadnete, je to jedna konkrétna zmrzlináreň, ktorú sme spomínali aj v dávnejšom článku.

Ide pritom o podnik s názvom Cremì gelato&caffè, kde si vyberú milovníci sladkých aj sviežich zmrzlín, medzi ktoré patria aj sorbety. Dlhé rady sa tu pritom tvoria už v máji, kedy je počasie občas premenlivé. „Na Taliansku zmrzlinu som si postála aj ja, stála za to,“ napísala Marta v príspevku, v ktorom uverejnila aj fotografiu čakajúcich ľudí na zmrzlinu.

FB/Trnava


Hoci mnohí v príspevku zmrzlinu chvália, našli sa aj takí, podľa ktorých nie je taká dobrá, ako sa o nej hovorí. „Najlepšia zmrzlina v Trnave,“ napísala Judith. „Nejak sa mi nechce veriť, že na tú zmrzlinu niekto chodí. Veď je to na pešej zóne a tam sa nedá ísť autom a tam kde sa nedá ísť autom predsa nikto nechodí podľa odborníkov z Facebooku. Jediné len že by sa odborníci mýlili,“ reagoval na príspevok Tomas, na čo mu Peter úsmevne napísal: „Jooooj, to keď nás vyženie žltý lístok na poštu, tak vtedy okolo šliape každý.“

„Tá zmrzlina ma od talianskej tak ďaleko ako je z Trnavy do Ríma,“ napísal pod príspevok Jozef. „No tak minulý týždeň sme sa tam aj my vybrali. Najskôr sme si dali omylom v tej susednej, čiže z tohto pohľadu tá druhá. Spapkali sme a išli teda ochutnať tu vychýrenú a tu prišlo sklamanie a zistili sme, že tá od susedov je chutnejšia,“ uviedla Lucia. „Je výborná! Moje najobľúbenejšie sú dolce latte, pistáciová a vône Sicílie, Mňaaam! PS Zmrzlinokonzumenti celého sveta, zahoďme zatrpknutosť a buďme na seba dobrí!“ napísala Lucia. „Najskôr treba poznať rozdiel medzi gelatom a klasickou zmrzlinou a potom možno hodnotiť. A toto gelato je vynikajúce,“ okomentoval Peter.



Prečítajte si viac: