Pár z Piešťan kúpil diaľničnú známku, pomýlil sa však pri zadávaní ŠPZ. Ľudia im radia ako postupovať


Pár zaplatil diaľničnú známku, pomýlil sa však v ŠPZ. Čo robiť?

Foto: Pár z Piešťan kúpil diaľničnú známku, pomýlil sa však pri zadávaní ŠPZ. Ľudia im radia ako postupovať Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Platili ste si niekedy kredit a stalo sa vám, že ste sa pri dobíjaní pomýlili v čísle a dobili kredit niekomu úplne cudziemu? A hoci sa tentokrát nejedná o kredit, ale o diaľničnú známku, podobná vec sa stala neznámemu páru, ktorý takto zaplatil diaľničnú známku niekomu úplne cudziemu.

„Zdravím. Rada by som len informovala človeka s autom s ŠPZ PNXXXDE, že ma zakúpenú ročnú diaľničnú známku, keďže môj dokonalý priateľ nepozná ŠPZ nášho auta. Kúpil to cez vintricu. Stornovať sa to nedá, skúšali sme. Nechcem od nikoho, aby niečo platil, len ma napadlo, že si to možno majiteľ ŠPZ prečíta a niekedy využije. Má to platne do 22.5.2025. Užívajte,“ uviedol anonymný užívateľ v príspevku.

Ľudia pod príspevkom pritom písali, ako by sa v tomto prípade dalo riešiť. Iní brali situáciu s nadhľadom, pričom označili chybu z nepozornosti sa krásne gesto. „Skúste pozrieť či taká značka existuje, mne takú chybu spravili na pumpe v TN. Dali namiesto PN TN a dvakrát po sebe. Prišla pokuta a riešila som to a zistilo sa, že neexistuje, konanie zastavili. Ak ste to zistili do 20 min, dá sa to prehodiť cez diaľničnú spoločnosť, treba tam zavolať. Držím palce, pekný deň,“ komentovala Lubka.

„Veľmi súcitím s priateľom, musel si vypočuť prednášok a poznámok, ale aj priateľka má palec hore,“ napísal úsmevne Pavol. „Ešteže ho máte, taký dobrý človek to je,“ komentovala Alžbeta. „Krásne gesto,“ uviedla Marianna. „Dá sa stornovať cez diaľničnú spoločnosť, ale iba osobne. Treba číslo auta vášho, odfotený techničák a malo by to ísť stornovať,“ píše Zuzana.


„Nám sa podarilo zaplatiť ročnú diaľničnú 2x s priateľom a samozrejme ani to nikto nikdy nevrátil,“ podelila sa o podobnú skúsenosť Kristina. „Neviem, ako na SK, ale v ČR sa to dá normálne opraviť,“ uviedol užívateľ Hadík.

Čo v taktom prípade robiť?

V prípade, že sa vám stane niečo podobné, môžete požiadať o opravu údajov vozidla, na ktoré ste chceli kúpiť diaľničnú známku. Žiadateľ pritom vyplní formulár s názvom Žiadosť o opravu údajov vozidla v evidencii úhrady diaľničných známok, pričom na výzvu Poskytovateľa služby je spolu so žiadosťou povinný predložiť aj nasledujúce doklady preukazujúce oprávnenosť realizácie opravy evidenčného čísla a/alebo krajiny registrácie vozidla/prípojného vozidla:

  • fotokópiu Osvedčenia o evidencii vozidla,
  • fotokópiu Potvrdenia o úhrade diaľničnej známky – zjednodušená faktúra alebo Potvrdenia o úhrade diaľničnej známky – faktúra.

Žiadosť o opravu údajov vozidla v evidencii úhrady diaľničných známok môže zákazník podať buď na obchodnom mieste, kde diaľničnú známku uhradil alebo priamo prostredníctvom internetového portálu, píše spoločnosť eznamka.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj