Rodinný dom s pozemkami len za 3-tisíc eur. Štát sa opäť zbavuje majetku za enormne nízke ceny


Slováci si môžu kúpiť nehnuteľnosti za šialene nízke ceny

Foto: Rodinný dom s pozemkami len za 3-tisíc eur. Štát sa opäť zbavuje majetku za enormne nízke ceny Foto: ropk.sk

Ministerstvo financií Slovenskej republiky prednedávnom uverejnilo cez Register ponúkaného majetku štátu viacero zaujímavých ponúk. Ide o byty, domy, nájmy priestorov či pozemky, ktoré štát už nepotrebuje. Slováci tak majú jedinečnú možnosť získať nehnuteľnosť za pomerne nízku cenu. Za zmienku stoja najmä 2-izbový byt za 13-tisíc eur alebo rodinný dom s pozemkami za 3-tisíc eur.

Okresný úrad v Banskej Bystrici predáva 2-izbový byt v okrese Rimavská Sobota. Ponuka sa nachádza v obci Tisovec na ulici Štefánikova 6 a má 65 štvorcových metrov. Štát ho aktuálne ponúka za vyvolávaciu cenu 12 950 eur. V prípade, že máte o byt záujem, svoju cenovú ponuku musíte úradu doručiť do 17. júna 2024.

Foto: 2-izbový byt v obci Tisovec. Zdroj: ropk.sk

Okresný úrad v Nitre predáva rodinný dom s pozemkami v okrese Levice. Ponuka v obci Beša zahŕňa rodinný dom s čelným oplotením, bočným a záhradným oplotením, studňu, plynovú prípojku, elektro prípojku, spevnené plochy a vodomernú šachtu pri studni. Má dve záhrady s výmerou dokopy 1678 štvorcových metrov a jednu zastavanú plochu s nádvorím. V prípade pozemku a domu však ide o prevádzaný majetkový podiel 1/8. Vyvolávacia cena dražby je 2 750 eur. Svoje ponuky môžete na úrad v Nitre zasielať do 10. júna 2024.

Ďalší rodinný dom, ktorého sa zbavuje štát v okrese Poltár, spravuje Okresný úrad v Banskej Bystrici. Ponuka sa nachádza v obci Hrnčiarska Ves, v časti Veľká Suchá a zahŕňa rodinný dom s prípojkou elektriny. V tomto prípade však k domu neprislúcha pozemok, na ktorom sa nachádzajú prípojka vody a vonkajšie schody. Vyvolávacia cena dražby je 8 330 eur. Svoje ponuky môžete zasielať do 17. júna 2024.

Foto: Rodinný dom na predaj v obci Hrnčiarska Ves. Zdroj: ropk.sk


V ponuke na predaj sa stále nachádza aj rodinný dom v meste Poltár. Okresný úrad v Banskej Bystrici ho zdieľal ešte v apríli tohto roka. Jeho vyvolávacia cena sa však znížila z pôvodných 58 230 na 45 290 eur. K ponuke prislúcha rodinný dom so záhradou o výmere až 879 metrov štvorcových, hospodárskou časťou, oplotením od ulice, oplotením pozemku, prípojkou NN, prípojkou vody, prípojkou plynu, schodiskom a latrínou. Cenové ponuky môžete úradu doručiť do 17. júna 2024.

Foto: Rodinný dom na predaj v Poltári. Zdroj: ropk.sk

Nehnuteľnosti sa predávajú v takom stave, v akom sa momentálne nachádzajú. Vypratanie a vyčistenie predávaných nehnuteľností je na náklady kupujúceho.

Správca majetku okrem toho upozorňuje, že pri podávaní ponuky budú z procesu vylúčené všetky ponuky záujemcov:

  • ktorí sú spriaznenou osobou s inými záujemcami,
  • ktorých cenová ponuka nebola v lehote určenej správcom doručená alebo ktorého cenová ponuka nebola vyjadrená pevnou sumou,
  • ktorí v lehote určenej správcom riadne nezložili zábezpeku, ak ju správca požadoval.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Nitra
Košice
Košice
Žilina
Bratislava
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Bratislava
Prešov