Obyvateľov Piešťan hnevá stará tabuľa lekárne. Krásna to vizitka mesta, píšu v komentároch


Stará tabuľa lekárne pri vstupne do Piešťan hnevá obyvateľov

Foto: Obyvateľov Piešťan hnevá stará tabuľa lekárne. Krásna to vizitka mesta, píšu v komentároch Foto: FB/Piešťanci proti degradácii mesta

Zub času sa v Piešťanoch podpísal nie len na starých lavičkách, ale obyvatelia najnovšie upozornili aj starú tabuľu. Nachádza sa na stanici v Piešťanoch, ide o navigačnú ceduľu do neďalekej lekárne. Tá však má najlepšie roky za sebou. Nie je na nej už takmer vôbec nič vidieť.

Na ceduľu upozornila na facebookovej skupine Alena, ktorá si ju cestou zo stanice všimla. „Krásna to vizitka hneď pri vstupe do Piešťan. A. Hlinku, pohľad od stanice,“ napísala v príspevku, v ktorom uverejnila aj fotografie starej cedule.

FB/Piešťanci proti degradácii mesta


Obyvatelia mesta s ňou v komentároch súhlasili. „Všetko sú len detaily, ktoré by sa dali vylepšiť a hneď by to lepšie vyzeralo. Len sa tu na to kašle. A nie sú to žiadne nákladné položky. No tu je prístup taký, že sa všetko radšej nechá chátrať až do rozpadu a potom sa povie, potrebujeme nové,“ komentovala príspevok Petra. „Náhodou super dizajn. Ale asi ako info tabula sa to nehodí,“ napísal Vladimir. „Hodí sa k Piešťanom žiaľ. Pekná vizitka,“ komentovala Misha.

Väčšina obyvateľov súhlasila s Alenou, no našli sa aj takí, ktorým ceduľa nevadí, či jej vzhľad vzali s humorom. „Mne sa to páči je to také retro,“ komentoval príspevok Martin. „Z určitej vzdialenosti to vyzerá ako mapa mesta s označením lekární,“ napísala úsmevne Anica.

„Tuším sa aj hanbím povedať, že som z Piešťan. Strach kam to mesto ide,“ uviedol užívateľ Milan. Podobných komentárov sa pod príspevkom nachádza viacero, jeden taký uverejnila aj ďalšia užívateľka v skupine: „Vždy keď idem okolo tak pozerám na to, že dokedy tam tá atrapa bude… a ten vyschnutý ihličnan pár metrov od toho tiež... trávnik tiež nemá kto pokosiť len kliešte a háveď sa v tom drží.“ „Myslím, že túto tabuľku tam mesto nedávalo, ale je to reklama konkrétnej lekárne, alebo sa mýlim? Mesto by mohlo aspoň žiadať odstránenie, keď už neslúži svojmu účelu,“ napísala Jarmila.