Skvelé výsledky telemedicíny. Pacienti po transplantácii budú môcť odísť domov skôr


Foto: Skvelé výsledky telemedicíny. Pacienti po transplantácii budú môcť odísť domov skôr Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

Vďaka trom rokom testovania a zavádzania telemedicíny je možné s istotou potvrdiť výrazné zlepšenia v starostlivosti o pacientov po transplantácii pečene. 

Telemedicínske zariadenia umožňujú lekárom monitorovať dôležité ukazovatele ako je tlak, teplota, glykémia a váha pacienta, a to všetko z pohodlia domova. Tento pokrok pacientom skráti pobyt v nemocnici, čo prináša benefity pre ich pohodlnú rekonvalescenciu.

Telemedicína má obrovský potenciál a jej postupné zavádzanie sa stáva nevyhnutnosťou pre budúcnosť zdravotnej starostlivosti. Tieto skúsenosti boli zdieľané na tohtoročnej konferencii Telemedicína - zdravie na diaľku, ktorá sa konala v Trnave.


Konferencia v Trnave priniesla niekoľko zaujímavých zistení. Vďaka telemedicíne sa hospitalizácia pacientov skrátila o 10 percent. Významne pomáha pri sledovaní účinnosti liečby pacientov s cystickou fibrózou. Doposiaľ je do systému vzdialeného monitoringu zapojených 250 pacientov a záujem o ďalší rozvoj a implementáciu telemedicíny prejavili aj ďalší odborníci a vedenie nemocníc.

Na trnavskej konferencii zazneli príspevky od významných osobností, ako sú predseda Zdravotníckeho výboru Národnej rady Slovenskej republiky Vladimír Baláž, riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková, docent Ľubomír Skladaný a pneumologička Eva Bérešová.

Telemedicína sa postupne stáva súčasťou Misie zdravia a prináša mnoho výhod nielen pre pacientov, ale pre celý zdravotnícky systém.



Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.R.