FOTO: Veľký úspech slovenského triatlonistu. Skaličan Boris Janata sa presadil medzi svetovou špičkou v USA


Skaličan Janata zaznamenal kariérny vrchol na svetovom pohári XTERRA v USA

FOTO: Veľký úspech slovenského triatlonistu. Skaličan Boris Janata sa presadil medzi svetovou špičkou v USA
Galéria: 3 fotky
Foto: FB/Boris Janata - Janata Triatlon Skalica

V máji sa v Oak State Mountain uskutočnilo ďalšie kolo svetového pohára XTERRA v terénnom triatlone. Medzi svetovou elitou sa na štarte objavil ako jediný Slovák, Skaličan Boris Janata, ktorý sa medzi konkurenciou jednoznačne nestratil.

Janata na prvých pretekoch svetového pohára XTERRA tejto sezóny dosiahol doposiaľ najlepšie umiestnenie v celej kariére. Na hlavný pretek, ktorý sa konal v sobotu si stanovil jasný cieľ, dať do toho všetko a kvalifikovať sa na nedeľňajší short track. Janata aj napriek počiatočným problémom s dýchaním a chybám na trailoch svoj cieľ splnil, keď obsadil 25. miesto.

Galéria: 3 fotky

V short tracku, ktorý sa konal v nedeľu postúpilo 30 najlepších pretekárov, medzi ktorými obsadil Janata 20. miesto. „Vedel som, že keď nohy pôjdu, tak to môže byť dobrý výsledok, ale po sobotňajšom preteku tam už toho veľa neostalo,“ okomentoval svoj výkon.

Po šiestich ťažkých triatlonoch v priebehu troch týždňov je Boris spokojný so svojimi výsledkami. Poďakoval svojej rodine za podporu, sponzorom, tímu a trénerovi za prípravu a rady. „Veľa ľudí to sledovalo, posielalo správy. Cítil som veľkú podporu a tak by som to uzavrel jedným veľkým ďakujem Vám všetkým,“ dodal.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj