Futbalový klub Senica si uctil pamiatku zosnulého trénera Jozefa Čechvala. Zomrel vo veku 71 rokov


Vo veku 72 rokov zomrel Jozef Čechvala. FK Senica si uctil jeho pamiatku

Foto: Futbalový klub Senica si uctil pamiatku zosnulého trénera Jozefa Čechvala. Zomrel vo veku 71 rokov Foto: FB/Futbalový klub Senica

Futbalový klub v Senici pred pár dňami oznámil smutnú správu o smrti Jozefa Čechvala, bývalého hráča, ktorý hrával v drese SH Senica na poste stopéra v zlatej ére Slovenskej národnej ligy. Zomrel v piatok 24.5.2024 vo veku 71 rokov.

„Jozef Čechvala (*18.5.1953 - +24.5.2024) začínal s futbalom v rodnom Podolí. Jeho futbalového talentu si všimni v neďalekom Trenčíne, kde už ako 15-ročný pravidelne hrával za ligový dorast a o ďalšie dva roky už obliekal dres A-mužstva v najvyššej federálnej súťaži, v ktorej debutoval v apríli 1971, keď nemal ešte ani 18 rokov v zápase Slavia Praha - Trenčín. Ako 19-ročný narukoval do Dukly Praha, keď ako jediný Slovák prešiel v Písku výberom vyše 200 hráčov z celého Československa. Na žiadosť Dukly Banská Bystrica bol jej zapožičaný na Majstrovstvá sveta spriatelených armád v Iraku a v roku 1973 s reprezentáciou ČSSR U21 štartoval na turnaji v talianskom Viareggiu.

Do Senice prišiel pred jarnou časťou sezóny 1976/77. Debutoval v zápase Senica - Nitra 1:0 a na Záhorí strávil sedem plodných sezón, počas ktorých odohral v 1. SNL 132 zápasov. V závere svojej dlhej kariéry svojimi skúsenosťami vypomáhal Strojáru Malacky a Sigme Hodonín. Ako hrajúci tréner pôsobil aj v Kunove a ako 39-ročný definitívne zavesil kopačky na klinec v rodnom Podolí.

Bol pravidelným návštevníkom futbalových zápasov v Senici a nevynechal žiadny nedeľný doobedňajší zápas v Kunove,“ píše Futbalový klub Senica.

Minútou ticha si pred zápasom s Kunovom uctili pamiatku Jozefa Čechvalu aj futbaloví hráči.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj