Hotel Eden v Piešťanoch chátra. Podľa ľudí by sa mal zrekonštruovať, či tam postaviť parkovisko


Schátraný hotel Eden v Piešťanoch

Foto: Hotel Eden v Piešťanoch chátra. Podľa ľudí by sa mal zrekonštruovať, či tam postaviť parkovisko
Galéria: 2 fotky
Foto: FB/Piešťanci proti degradácii mesta

Zub času sa v Piešťanoch podpísal na viacerých miestach. Okrem starých lavičiek či tabule lekárne, na ktorej nie je už nič vidieť, najnovšie obyvatelia mesta poukázali na zlý stav hotela Eden, ktorý sa nachádza na Winterovej ulici v Piešťanoch. Užívateľ Michal pritom uverejnil v skupine Piešťan fotografie, ako dnes tento hotel vyzerá.

„Myslím, že tento Eden by už tiež potreboval rekonštrukciu, alebo záhradníka?“ napísal v príspevku.


FB/Mesto Piešťany - To Najlepšie z Piešťan


Podľa obyvateľov mesta by hotel potreboval opraviť, alebo ho zbúrať a postaviť na jeho mieste niečo iné. „Jednoznačne! Už včera bolo neskoro! Keď spadne kus balkóna alebo omietky na chodca alebo na auto, budú zrazu všetci prekvapení. Prečo sa pamiatkari nezaujímajú o takúto problematiku?“ napísala Daniela. „Žeby ďalšia stavba na chátranie? To už by boli Piešťany na odpis,“ reagovala na príspevok Eva. „A to už dlho potrebuje „nový kabát“, krajšie a novšie šedé odtiene a rozhodne čo tomuto hotelu chýba, ako bolo zvykom, kvetináče s pestrofarebnými kvetmi (ktoré nechýbali skoro na každom balkóne). Tie tu mne veľmi chýbajú a verím, že všetkým, čo si tento hotel pamätajú plný kvetov a zelene,“ uviedol ďalší užívateľ.

„Mohlo by sa to zbúrať a parkovací dom postaviť, veď ten hotel nemá ani parkovisko,“ napísal Petr. „Včera som o tom hovorila. Za izby brali nehorázne peniaze, už mohol byť dávno opravený, ale investovať to nie !! Keby nebol postavený v tých rokoch, už dávno by spadol ! Oproti nemocnici je budova, rok výstavby 1912 je v strede budovy napísané... veľmi pekná, koľko toľko udržiavaná, má 112 rokov,“ reagovala na príspevok Viera.

O stanovisko sme požiadali aj vedenie mesta a článok budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj