Porovnávacia fotografia Hlavnej ulice z roku 1973 vás vráti v čase. Každá doba má svoje čaro, píšu obyvatelia


Foto: Porovnávacia fotografia Hlavnej ulice z roku 1973 vás vráti v čase. Každá doba má svoje čaro, píšu obyvatelia Foto: FB/Trnava

Obyvatelia mesta Trnavy si častokrát radi zaspomínajú na to, ako kedysi vyzerala Trnava. Tentokrát jeden z užívateľov uverejnil na facebookovej skupine dve fotografie, na ktorých je možné vidieť Hlavnú ulicu z roku 1973 a z roku 2023. Rozdielov vo fotografiách je pritom hneď niekoľko.


FB/Trnava

Na starú Hlavnú ulicu si zaspomínalo mnoho ľudí, niektorým sa pritom oveľa viac páči Trnava plná stromov a zelene.


„Každá doba mala niečo do seba,“ komentovala príspevok Eva. „To tu ešte bola dopravná tepna ! A nedá sa jednoznačne porovnať ! Krása stromov a kus prírody to sa do Trnavy hodí!“ píše Milan. „To je nádhera, neporovnateľne s tým druhým obrázkom,“ uviedla Alenka. „Každá doba mala, má a bude mať svoje čaro. To však nemáme my hodnotiť. My to máme prijať,“ uviedol Braňo. „To boli časy keď si zaparkoval v strede Hlavnej,“ spomína ďalšia užívateľka.

Hlavná ulica však nebola vždy známa pod týmto názvom. Kedysi sa totiž volala ako ulica Februárového víťazstva.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: