×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Senica smúti za svojím dlhoročným farárom. Zomrel Karol Martinec, v kňažskej službe tu strávil 48 rokov


Foto: Senica smúti za svojím dlhoročným farárom. Zomrel Karol Martinec, v kňažskej službe tu strávil 48 rokov Foto: Facebook/Mesto Senica

Senická farnosť s hlbokým zármutkom, ale s nádejou v kresťanskú večnosť, oznamuje, že nás navždy opustil Monsignore Karol Martinec, dekan a farár rímskokatolíckej farnosti v Senici. Tento významný muž zomrel vo veku 73 rokov, práve keď si pripomínal 50 rokov svojej kňazskej služby.

Karol Martinec, rodák zo Zlatých Moraviec, prišiel do Senice v roku 1976. O rok neskôr sa stal správcom farnosti, kde verne slúžil nepretržite dlhých 48 rokov. Jeho služba bola plná obetavosti a lásky k svojej komunite, ktorá si ho za to nesmierne vážila.

V nedeľu 9. júna oslávil polstoročie od jeho vysviacky, dnes mu ľudia s ťažkým srdcom ďakujú za jeho nesmierny prínos a dlhoročnú prácu vo farnosti. 

Odpočívajte v pokoji, pán Dekan. Bol ste úžasným človekom, nikdy na vás nezabudnem,“ píšu ľudia na sociálnej sieti.


Monsignore Karol Martinec bol nezabudnuteľnou súčasťou Senice, jeho obetavá služba a oddanosť komunite sú príkladom pre nás všetkých.

Pohrebná svätá omša za zosnulého dekana Mons. Karola Martinca sa uskutoční v utorok 18. júna 2024 o 15:00 hodine vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie v Senici, uviedlo mesto.

Zdroj: Facebook/Mesto Senica


Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Mesto Senica