Pri Skalických rybníkoch zasahovala polícia. Cieľom akcie bol odchyt pytóna kráľovského


Nečakaný návštevník pri Skalických rybníkoch. Polícia tu odchytila pytóna

Foto: Pri Skalických rybníkoch zasahovala polícia. Cieľom akcie bol odchyt pytóna kráľovského Foto: Facebook/Mesto Skalica

Včerajšie dopoludnie prinieslo pre mestskú políciu v Skalici nečakané dobrodružstvo. Občan nahlásil, že pri Skalických rybníkoch sa voľne pohybuje nebezpečný had. Na toto hlásenie okamžite reagovala hliadka, ktorá zistila, že ide o meter a pol dlhého pytóna kráľovského.

Ide o nejedovatého škrtiča pochádzajúceho zo západnej a strednej Afriky. Chovatelia tohto hada obľubujú najmä  kvôli pokojnejšiemu temperamentu a menšej veľkosti v porovnaní s inými druhmi pytónov. Bežne dorastá do dĺžky okolo 1,2 až 1,5 metra, hoci niektorí jedinci môžu dosiahnuť až 2 metre. V prírode sa živí hlodavcami a vtákmi, pričom sa loví prevažne v noci.

Polícia reagovala rýchlo a pomocou improvizovaných pomôcok opatrne nebezpečného pytóna chytili. Had bol následne odovzdaný miestnemu veterinárovi, aby sa zabezpečila bezpečnosť obyvateľov.

Aj keď pytón kráľovský nie je jedovatý, jeho sila škrtiča mohla niekomu spôsobiť vážne zranenia. To, ako sa had pri Skalických rybníkoch objavil, nie je doposiaľ známe.



Zdroj: Facebook/Mesto Skalica

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj