×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Všímavý rušňovodič zabránil tragédii. Muža v ťažkej životnej situácii napokon zachránili trnavskí policajti


Foto: Všímavý rušňovodič zabránil tragédii. Muža v ťažkej životnej situácii napokon zachránili trnavskí policajti Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

V okrajovej časti Trnavy sa podarilo policajtom z Pohotovostnej motorizovanej jednotky zabrániť možnej tragédii. Ich promptná reakcia na tiesňové volanie zachránila život mužovi v ohrození života.

Rušňovodič nahlásil na linku 158, že pri železničnej trati neďaleko Trnavských rybníkov sa pohybuje neznáma osoba v tmavom oblečení. Operačné stredisko okamžite vyslalo na miesto policajnú hliadku. Keď policajti dorazili, spozorovali muža stojaceho na železničnom moste, nebezpečne blízko koľají.

Napriek náročnému terénu sa policajti dostali k mužovi a nadviazali s ním kontakt. Muž im prezradil, že sa nachádza v ťažkej životnej situácii. Po chvíli sa im ho podarilo presvedčiť, aby išiel s nimi. Na miesto dorazila aj železničná polícia, ktorá pomohla muža bezpečne evakuovať.

Premočeného muža, ktorý sa triasol od zimy, zabalili do izotermickej fólie, poskytli mu predlekársku prvú pomoc a privolali záchrannú službu. Vzhľadom na neprístupný terén rozhodli policajti previezť muža na hlavnú cestu, kde si ho do opatery prevzali privolaní záchranári.

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj