FOTO: Piešťany budú žiť secesiou, blíži sa Art Novueau Festival. Pripravené sú prehliadky, koncert či živé obrazy


FOTO: Piešťany budú žiť secesiou, blíži sa Art Novueau Festival. Pripravené sú prehliadky, koncert či živé obrazy
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Rezort Piešťany

Mesto Piešťany si pre obyvateľov aj návštevníkov pripravilo sériu komentovaných prehliadok doplnené o výstavu i koncert, ktoré vrátia obľúbenú kúpeľnú destináciu do obdobia vzniku najhodnotnejších architektonických pamiatok Piešťan. V meste sa totiž uskutoční od 20. do 23. júna 2024 Art Novueau Festival, informuje TTSK.

Kúpeľný ostrov od mája hostí novú výstavu diel Alfonsa Muchu a počas tretieho júnového víkendu budú secesiou žiť celé Piešťany. Art Novueau Festival upriami pozornosť na tento univerzálny umelecký smer, ktorý dodnes dotvára dovolenkový charakter kúpeľného mesta. Podujatie atraktívnou formou predstaví secesné architektonické skvosty, ale zameria sa aj na secesnú módu, hudbu a dokonca reklamu.

„Tretí ročník multižánrového festivalu ponúka až 14 rôznych aktivít, edukatívneho alebo zábavného charakteru.  Program festivalu ponúka aj niekoľko zážitkových interpretačných prehliadok. Účastníci jednej z nich budú svedkami dobových scén prostredníctvom živých obrazov. Vychutnajú si krásu a eleganciu secesného umenia a architektúry, stretnú sa s postavami v dobových kostýmoch,“ uviedla Maria Michalčíková, zakladateľka Art Novueau Festivalu.

Hudobným vrcholom podujatia bude koncert Ondřeja Havelku a jeho Melody Makers s názvom Swing nylonového veku vo veľkej sále Domu umenia Slovenskej filharmónie. Časť programu festivalu bude zameraná na vybrané témy z obdobia rozmachu kúpeľníctva na Slovensku na prelome 19. a 20. storočia, ale aj na umelecké osobnosti z tohto obdobia. Hlavnou témou bude vrelý vzťah Alfonsa Muchu k Piešťanom aj obraz Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia, ktorý namaľoval pre hotel Thermia Palace.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: