×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Parižák, dva rožky a čapovaná desiatka na stojáka. V centre Trnavy vás retro podnik vráti v čase


FOTO: Parižák, dva rožky a čapovaná desiatka na stojáka. V centre Trnavy vás retro podnik vráti v čase
Galéria: 4 fotky
Foto: Google Photo

V Trnave neďaleko Trojičného námestia sa nachádza retro podnik, ktorý len tak niekde nenájdete. Spomínate si na časy, keď ste si objednali dvadsať deka parižáku, dva rožku, čapovanú desiatku a na stojáka ste to zjedli? Pre niektorých to je už iba spomienka, v Trnave sa však jedná o realitu. Jedinečný podnik vás prenesie o desaťročia dozadu, uvádzajú TV Noviny.

Ako uviedol terajší majiteľ podniku pán Štefan Sečkár, bufet má dlhoročnú neprerušovanú históriu. „Ešte počas komunizmu tu bola moja babka ako vedúca. Po zmene režimu spolu s otcom podnik zobrali do súkromného vlastníctva,“ povedal majiteľ. Následne po svojom otcovi prebral štafetu on.

Od tej doby podnik fungoval nepretržite a zachoval si rovnaký štýl, architektúru aj sortiment výrobkov. Od prevzatia bufetu na stojáka sa dokonca nemenili ani dodávatelia šalátov.

Podnik prešiel niekoľkými krízami

Podľa slov majiteľa unikátny podnik prešiel niekoľkými krízami. Jednou z nich bola výstavba pešej zóny pred obchodom, čo spôsobilo mierny úbytok klientely. Mnohí návštevníci totiž predtým do bufetu prišli autom.


Ďalšou skúškou, rovnako ako pre všetky podniky, bola pandémia COVID-19. „Výčap sme vtedy museli úplne uzavrieť, v stravovacej časti mohli byť maximálne traja zákazníci. Ale pre ľudí to bolo vzácne, keďže ostatné reštaurácie museli úplne zatvárať,“ opísal Štefan Sečkár pre TV Noviny.

Napriek všetkým prekážkam podnik prežil a momentálne sa teší úspechu. Plánuje si zachovať svoju tradíciu a štýl aj do budúcna.

Retro podnik vychvaľujú mnohí ľudia, podľa ktorých je v bufete najlepší parížsky šalát v celej Trnave. „Najlepší bufet na svete. Treska, vajčák, parižák a slané rožky… k tomu čapovaná Kofola, čo viac si priať... a tie údené rebrá aké tam majú. Robím oproti, je to poklad nad všetky poklady, kam sa hrabú hambáče a pizza,“ napísala Lucia. 

„Bol som tam nedávno po 12 rokoch na vajíčkový šalát. Mávali ho aký si pamätám z detstva a môžem úprimne povedať, že nič sa nezmenilo,“ komentoval Daniel. „Najlepší parížsky v celej Trnave. Nič sa na to nechytá,“ uviedla Elena. „Najlepší bufet, celé detstvo som tam chodil na šaláty,“ napísal ďalší užívateľ.



Prečítajte si viac: