FOTO: Počas víkendu zasiahol Záhorie intenzívny dážď. Hasiči odčerpávali vodu z miestnych komunikácií aj rodinného domu


Intenzívny dážď zasiahol okres Skalica. Zasahovať museli hasiči

FOTO: Počas víkendu zasiahol Záhorie intenzívny dážď. Hasiči odčerpávali vodu z miestnych komunikácií aj rodinného domu
Galéria: 9 fotiek
Foto: FB/Hasiči Skalica

V noci zo soboty na nedeľu (15.-16.6.) zasiahol Záhorie intenzívny dážď, ktorý spôsobil zaplavenie a zabahnenie miestnych komunikácií aj zatopenie rodinného domu. Hasiči počas noci zasahovali v obci Dubovce a Radošovce, uvádza TT kraj.

Jednotke DHZO Skalica bol nahlásený vyliaty potok v obci Dubovce okres Skalica. Po príjazde na miesto udalosti bola jednotka rozdelená na dva zásahové úseky jedna odčerpávala vodu zo zatopeného rodinného domu kde boli nasadené kalové čerpadlá druhá skupina odpratávala nános bahna, ktorým bolo zasiahnuté viacero ulíc v obci. Následne pomocou vysokotlaku miestnu komunikáciu očistila. Skalickí hasiči spolupracovali s jednotkami DHZO Dubovce a DHZO Radošovce.

Krátko po návrate DHZO Radošovce zo zásahu v susednej obci, boli povolaní opäť. „Musela som ich povolať znovu, tentokrát do našej obce, aby očistili ulice od nánosu bahna. Klobúk dole skláňam všetkým našim hasičom. Aj napriek únave reagovali promptne na každú prosbu o pomoc,“ informuje starostka obce Radošovce Iveta Matúšová.

Za promptné riešenie situácie poďakovali hasičom aj obyvatelia obce Dubovce prostredníctvom Facebooku. Vďaka všetkým za pomoc. Vidovanské hody a nemilé prekvapenie. 100 mm/m2 je veľmi veľa. Ďakujem všetkom, čo pomáhali vrátane dobrovoľných hasičov našich dubovských, z Radošoviec a Skalice a našim chalanom. Dnes ste mali budíček už o 3 ráno a boli ste ochotní pomáhať. Ďakujem,“ napísala Katarína v príspevku. „Mal som tu česť byť dnes skoro ráno v tíme super obetavých ľudí. Ďakujem našim chalanom od dobrovoľných hasičov. Boli na mieste ako prví a koordinovali pomoc. A postupne sa pridalo zopár ľudí čo nevedia asi v noci spať. Spolu sme to zvládli na výbornú,“ komentoval Tomáš.

„Klobúk dole pred vami všetkými, ktorí ste to ratovali. O 11. na sv. omšu bolo okolo kostola ako vymaľované a ťažko uveriť, že ešte o 8. takáto spúšť. Úžasné. Veľká vďaka!!!“ uviedla Annamária. „Fu, to sú manévre a stále sa to opakuje… Kto neprežil, neuverí, kto prežil - nezabudne… Veľká vďaka všetkým, ktorí v takýchto chvíľach pomáhajú,“ napísala Božena.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj