FOTO: V Trnave ľudia parkujú bicykle naozaj hocikde. Neprekáža im ich nechať na priechode ani tráve


FOTO: V Trnave ľudia parkujú bicykle naozaj hocikde. Neprekáža im ich nechať na priechode ani tráve
Galéria: 2 fotky
Foto: FB/Trnava

Sezóna kolobežiek či bicyklov je v plnom prúde. V niektorých mestách majú pritom obyvatelia možnosť si ich požičať z verejne dostupných miest. A hoci sú výborným dopravným prostriedkom, stále častejšie ich ľudia stretávajú padnuté, či odparkované na rozličných miestach, len nie na chodníku. To platí nielen pre kolobežky, ale aj pre bicykle.

Tie ľudia taktiež odparkujú hocikde, ako napríklad na priechode pre chodcov či na trávnatej ploche mimo chodníka. Na to poukázal aj anonymný užívateľ na facebookovej skupine Trnavy. „A nejaká „regulácia parkovania“ pre cyklistov sa nechystá? Tak to dopadne, keď dáš absolútnu prioritu ľuďom, ktorí nemusia ovládať dopravné predpisy,“ napísal v príspevku, v ktorom uverejnil aj fotografie odparkovaných bicyklov.


Podľa komentárov sa jedná o problém v celej Trnave. „V Trnave sú všade. Nabudúce aj dám zopár foto zo Študentskej,“ napísala Andrea. „Ten druhý je aspoň mimo cesty,“ komentovala Jana. „Cyklisti majú zrejme výnimku,“ uviedla Antonia. „Treba ich všetky začať prekacovať, potom možno s tým začnú niečo robiť lebo to čo je po Trnave nie je normálne,“ reagoval na príspevok Miroslav.

O stanovisko sme požiadali aj vedenie mesta a článok budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: