Pokosená tráva zostala v Piešťanoch po celom chodníku. Tráva na chodníku a v maske auta, to je masaker, píšu obyvatelia


Pokosenú trávu nechali po celom chodníku. Obyvatelia mesta sa sťažujú

Foto: Pokosená tráva zostala v Piešťanoch po celom chodníku. Tráva na chodníku a v maske auta, to je masaker, píšu obyvatelia
Galéria: 3 fotky
Foto: FB/Piešťanci proti degradácii mesta

Kosenie v mestách či obciach je počas jari a leta hlavnou témou a otázkou všetkých obyvateľov. Na nepokosenú trávu sa pritom začiatkom jari sťažovalo množstvo obyvateľov či už z Trnavy alebo Piešťan. Nedávno sa pritom jeden z obyvateľov Piešťan na facebookovej skupine podelil o fotografie, na ktorých síce tráva pokosená je, ale neporiadok z nej nie je uprataný.

„Najprv nechajú nárast trávu a buriny do výšky pol metra, potom ju kosačkami požujú a vytrhajú. Za obeť padli aj pestované kosatce s kolíkom… a malý bonus - tráva na chodníku a zašpinené autá,“ napísal v príspevku.

Ten komentovalo viacero ľudí, podľa ktorých nemusí byť o vedúcich vo funkciách, ale priamo o človeku, ktorý kosí. „V Kocuriciach ráno kosili a musím poďakovať. Vedúca služby zelene, keď som s ňou volal, bola veľmi príjemná a hneď na druhý deň sa riešilo, čo sme chceli,“ napísal Michal.


Obyvatelia mesta vídavajú takto pokosenú trávu pravidelne. Okrem toho sa im nepáči, že v máji nekosia a potom kosia úplne až na hlinu, či neporiadok, ktorý po kosení zostal na chodníku. „Keby to mali kosiť hneď v máji, takáto burina by tu nebola a oni sa idú ulakomiť na nejaké chrobáčiky a hmyz, normálne to pokosím a v júni je parádna tráva zelenšia hustejšia a nižšia,“ napísal Matej.

„Ta tráva až na chodníku a v maske auta, to ozaj už je masaker. Veď tie kosačky majú kryty a zberače, asi prišla pomáhať parta robošov z Hornej Dolnej? A keď už niečo zašpinia, aspoň chodník mohli pozametať. Ach joo, tu fakt nemôžme mať nič pekne?“ komentoval Peter.

O stanovisko sme požiadali aj vedenie mesta a článok budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj