Trnava rozšíri svoj majetok: Mestská samospráva plánuje kúpu nehnuteľností na Coburgovej ulici


Mestské zastupiteľstvo rozhoduje o kúpe nehnuteľnosti na sociálne účely

Foto: Trnava rozšíri svoj majetok: Mestská samospráva plánuje kúpu nehnuteľností na Coburgovej ulici Foto: Gooogle street view

Mestská samospráva Trnavy má záujem o rozšírenie svojho majetku prostredníctvom kúpy nehnuteľností na Coburgovej ulici. Plánovaný nákup sa týka domu s bytovou jednotkou, ateliérom, dielňou a skladom, vrátane prislúchajúcich pozemkov s celkovou výmerou 526 metrov štvorcových. Hodnota týchto nehnuteľností je podľa znaleckého posudku 453-tisíc eur, avšak mesto sa dohodlo s vlastníkom na kúpnej cene 340-tisíc eur. 

„V záujme rozšírenia územia mesta a jeho rozvoja má mesto záujem o kúpu nehnuteľností a tak prispieť k rozšíreniu nehnuteľného majetku vo vlastníctve mesta pre účely jeho ďalšieho investičného a mestského rozvoja, resp. jeho ďalšieho využitia vo verejnoprospešnom záujme,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.

Ak sa transakcia uskutoční, objekt prejde do správy Strediska sociálnej starostlivosti, príspevkovej organizácie mesta. V budúcnosti by mohol slúžiť na sociálne a verejnoprospešné účely samosprávy. Podľa dôvodovej správy je preferenciou podpora občianskej vybavenosti mestotvorného charakteru, v kombinácii s inými vhodnými funkciami na úseku rozvoja občianskej a sociálnej infraštruktúry a mestotvornej polyfunkcie.

Mestská rada postúpila materiál na rokovanie mestského zastupiteľstva bez pripomienok. Rozhodnutie o kúpe nehnuteľností bude mať významný dopad na rozvoj mesta a jeho sociálnej infraštruktúry. Konečný verdikt bude známy po schôdzi mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční už dnes.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Košice
Bratislava
Banská Bystrica
Žilina
Banská Bystrica
Košice
Trenčín
Prešov
Prešov
Bratislava
Žilina
Nitra
Nitra