Z vysadených kvetov sa Trnavčania dlho netešili. Niekto ich vytrháva priamo z kvetináča či kradne z vchodu bytovky


Foto: Z vysadených kvetov sa Trnavčania dlho netešili. Niekto ich vytrháva priamo z kvetináča či kradne z vchodu bytovky Foto: FB/Stará cehelna

Na sídliskách či pred rôznymi podnikmi skrášľujú verejný priestor kvety, o ktoré sa starajú miestni obyvatelia. Radosť z nich však častokrát majú aj okoloidúci. Nie vždy to však zostane iba pri prezeraní si kvetov. Častokrát sa stáva, že si ľudia bez hanby ukradnú kvety priamo z kvetináčov či predzáhradiek.

Na podobnú skúsenosť upozornila aj piváreň Stará Cehelna, ktorej takto ľudia ukradli kvety z kvetináčov. Na svojej facebookovej stránke uverejnili fotografiu kvetináču, v ktorom chýbali kvety a okolo neho zostal iba neporiadok. „Ďakujeme, ešte ostali tri… poslúž si. Čo je zadarmo, to sa počíta,“ napísali v príspevku.



FB/Stará cehelna

Príspevok komentovali viacerí ľudia, ktorým sa stalo niečo podobné. „To je tak všade, mne už vyšklbali toľko kvetov, že to nemá význam. Bohužiaľ, niektorí ľudia na to nedorástli myslieť aj na druhých,“ napísala Andrea. „Mne pred pár dňami aj vo vchode niekto ukradol mladý výhonok juky. Naštvalo ma to riadne,“ komentovala Veronika. „To sa kedy stalo? Ja som včera išla do obchodu a ešte som pozerala aké sú krásne. Nečudujme sa sme na Slovensku. Smutné,“ uviedla Anna.

Čo vám za takúto krádež hrozí?

Ľuďom, ktorí sa dopúšťajú zo zákona takéhoto priestupku, hrozí zo strany Polície SR sankcia v závislosti od výšky škody, uvádzajú Bystricoviny.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: