FOTO: Na Trnavčanov na sídlisku Na Hlinách vyskakujú potkany. Láka ich tam neporiadok zo smetiska


Trnavčania sa sťažujú na neporiadok na smetisku, ktorý láka potkanov

FOTO: Na Trnavčanov na sídlisku Na Hlinách vyskakujú potkany. Láka ich tam neporiadok zo smetiska
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB/NA HLINÁCH susedská komunita

Preplnené smetné koše či odpad všade okolo stojiska kontajnerov je problém vo viacerých mestách Slovenska. Či sa jedná o klasické kontajnery alebo podzemné, nič sa nemení na tom, že sa neporiadok a smeti, ktoré ľudia vyhodia, nachádzajú všade možne. To pritom láka nie len vrany, ale aj malé hlodavce.

Na nepríjemnú skúsenosť pritom upozornila obyvateľka Trnavy Maria, ktorú pri vyhadzovaní smetí nečakane prekvapil potkan na sídlisku Na Hlinách. „Dávajte si pozor, aby pri vyhadzovaní smetí na vás nevyskočil potkan, je ich tam viac, skoro som dostala infarkt !!!“ napísala v príspevku.

V príspevku zároveň Maria uverejnila fotografie, na ktorých zachytila neporiadok okolo smetiska. Smeti sú pritom rozfúkané po tráve, stromoch či medzi autami. „Človek častokrát prekračuje plienky, vložky keď kráča k autu. A smeti sa nosia až do vchodu. Ten kanál za smetiskom je úplne upchatý, keď poriadne zaprší, stojí tam voda že sa tade nedá chodiť, ani vyhodiť smeti,“ uviedla v príspevku.

Podľa komentárov pod príspevkom sa nejedná o problém iba na tomto sídlisku. „Je to tu hrozné, všade sú nové kontajnery, len tu sú staré, hnusné, špinavé. Ľudia sa tam stále hrabú a vyhadzujú igelitky na zem a nechávajú potraviny na zemi. Je to hnus, ak by sa písala petícia som za,“ napísala Jana. „Minulý týždeň som videl, ako u nás Na Hlinách straka útočila na potkana. Ona na neho nalietavala, on sa bránil. Takto sa škádlili asi minútu. Keď som sa priblížil, tak straka uletela a potkan odklusal niekam preč. Asi som mu tým zachránil život. Alebo strake?“ komentoval príspevok Tomáš. „Niekto tu písal už v minulosti, že už to nahlasoval a mesto to neriešilo. Je tu poslanec za sídlisko, treba mu to nahlásiť, nech to rieši,“ uviedla Martina.

O stanovisko sme požiadali aj vedenie mesta a článok budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.





Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Nitra
Trenčín
Prešov
Trenčín
Bratislava
Bratislava
Banská Bystrica
Žilina
Košice
Nitra
Košice