Mestské zastupiteľstvo rozhodlo: Do zelene Ružového parku v Trnave od augusta so psom nevkročíte


Vstup so psom do Ružového parku v Trnave bude zakázaný od augusta

Foto: Mestské zastupiteľstvo rozhodlo: Do zelene Ružového parku v Trnave od augusta so psom nevkročíte Foto: Redakcia

Do Ružového parku v Trnave bude od začiatku augusta zakázaný vstup so psom. Toto obmedzenie vyplýva z aktualizácie všeobecne záväzného nariadenia o podmienkach držania psov, ktorú včera schválili mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Aktualizácia nariadenia prináša zmenu, ktorá má za cieľ zlepšiť čistotu a bezpečnosť v jednom z najnavštevovanejších parkov v meste. Už včera si návštevníci parku mohli všimnúť nové tabuľky informujúce o zákaze vstupu so psom do zelene parku.

Poslanec Branislav Baroš v rámci diskusie prišiel s pripomienkou k tejto téme. Navrhol, aby sa na chodníku vedúcom do Modranky umiestnili koše na exkrementy, čo by mohlo prispieť k lepšiemu udržiavaniu čistoty v tejto lokalite. Táto otázka však bude prejednávaná mimo pléna mestského zastupiteľstva.

Obyvatelia Trnavy sa teda budú musieť pripraviť na novú úpravu pravidiel, ktorá vstúpi do platnosti už o pár týždňov. Mestská rada dúfa, že týmto krokom zlepší kvalitu prostredia v Ružovom parku a zvýši komfort pre jeho návštevníkov.



Trenčín
Trenčín
Prešov
Bratislava
Nitra
Žilina
Košice
Žilina
Bratislava
Prešov
Banská Bystrica
Nitra
Banská Bystrica
Košice