V obci Dlhá sa začne s rekonštrukciou dvoch mostov. Uzávierka ciest potrvá do konca roka


V obci Dlhá bude od 1.7. úplne uzávierka ciest. Potrvá do konca roka

Foto: V obci Dlhá sa začne s rekonštrukciou dvoch mostov. Uzávierka ciest potrvá do konca roka
Galéria: 2 fotky
Foto: unsplash.com

Obec Dlhá informuje obyvateľov aj návštevníkov mesta, že od 1. júla do 31. decembra 2024 sa z dôvodu rekonštrukcie dvoch mostov budú konať dopravné uzávery.

Mosty, ktoré boli postavené v 70. rokoch, budú zbúrané a nahradené novou konštrukciou. Celková suma investície do stavebných prác na oboch mostoch predstavuje 748-tisíc eur, uvádza Trnavský samosprávny kraj.

„V termíne od 01.07.2024 od 06:00 hod. do 31.12.2024 bude uzatvorené mosty M 3636 a M5497 z dôvodu rekonštrukcie,“ uvádza obec.

Prvý z dvojice rekonštruovaných mostov sa nachádza na ceste III/1295 v extraviláne obce Dlhá smerom na Doľany. Má dĺžku 4,5 metra a bol postavený v roku 1975. Na základe poslednej hlavnej prehliadky je most v havarijnom stave, ktorý je spôsobený prepadmi vozovky, rozpadom ríms, či nefunkčnou hydroizoláciou. Pôvodná konštrukcia bude zbúraná a nahradená úplne novým mostným objektom.


Druhý most sa nachádza v intraviláne Dlhej, a to na ceste III/1293 smerom na Borovú. Most s dĺžkou 7,5 metra z roku 1972 je rovnako v havarijnom stave s podobnými príčinami ako pri prvom moste. Počas trvania rekonštrukcie bude v blízkosti mosta postavená lávka pre peších a cyklistov na prechod medzi časťami obce.

Rekonštrukcia bude prebiehať na obidvoch mostoch súčasne a vyžiada si úplnú uzávierku obidvoch mostných objektov.

Počas rekonštrukcie bude obchádzková trasa medzi Dlhou a Doľanmi vedená po ceste III. triedy popri motokárovej dráhe. Obchádzka medzi Dlhou a Borovou bude obojsmerne viesť cez Doľany, Štefanovú a Budmerice. Dopravná obslužnosť Dlhej regionálnymi autobusovými linkami ostáva zachovaná v plnom rozsahu.