Autobusová doprava spoločnosti ARRIVA prechádza na prázdninový režim. Týkať sa to bude aj Trnavského kraja


Spoločnosť ARRIVA prechádza na prázdninový režim

Foto: Autobusová doprava spoločnosti ARRIVA prechádza na prázdninový režim. Týkať sa to bude aj Trnavského kraja Foto: ARRIVA

Letné mesiace júl a august sú obdobím letných školských prázdnin, kedy zároveň mnoho ľudí čerpá dovolenky. Tomu sa každoročne prispôsobuje aj frekvencia spojov v regionálnej autobusovej doprave. Prázdninový režim preto ovplyvní predovšetkým ranné spoje, ktoré počas školského roka využívajú žiaci základných a stredných škôl. V cestovných poriadkoch o tom informujú značky uvedené pod číslom spoja, informuje spoločnosť ARRIVA.

Od pondelka 1. júla až do soboty 31. augusta tak budú autobusy spoločnosti ARRIVA, ktoré zabezpečujú mestskú a regionálnu dopravu v Trnavskom kraji, premávať v prázdninovom režime a počas voľných dní v sviatočnom režime.

„Chceme poprosiť našich cestujúcich, aby najmä v prvých prázdninových dňoch venovali viac pozornosti značkám v cestovných poriadkoch. Niektoré zmeny sa totiž môžu týkať aj spojov, ktoré využívajú napríklad pri ceste do práce,“ povedal Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

Ďalšia zmena sa týka cestujúcich, ktorí pri cestovaní regionálnou autobusovou dopravou v Trnavskom kraji využívajú prenosný časový lístok. Od 1. júla im už vodiči nebudú tlačiť papierový lístok, čím sa zrýchli nastupovanie a zvýši pohodlie cestujúcich.



ARRIVA zároveň upozorňuje cestujúcich, že počas letného obdobia sú naplánované viaceré dopravné výluky a obmedzenia spôsobené opravou ciest. Ide predovšetkým o úplnú uzávierku cesty III/1293 a rekonštrukciu mostov (M3636 smerom na Borovú a III/1295, most M5497 smerom na Doľany v katastri obce Dlhá).

Počas letných prázdnin bude pokračovať aj rozšírená preprava cyklobusmi vybavenými nosičmi bicyklov na prímestských linkách číslo 203401 Hlohovec – Madunice – Piešťany, číslo 204408 Piešťany – Modrová – Nová Lehota, číslo 205410 Senica – Brezová pod Bradlom – Rohožník – Malacky, číslo 205415 Senica – Jablonica – Brezová pod Bradlom – Myjava, číslo 207415 Trnava – Buková, číslo 207419 Trnava – Smolenice a číslo 207421 Trnava – Senica.