Trnava rozširuje mestský mobiliár: Nové stoličky a stolíky prinášajú viac možností na relax a stretnutia


Foto: Trnava rozširuje mestský mobiliár: Nové stoličky a stolíky prinášajú viac možností na relax a stretnutia Foto: Mesto Trnava

V Trnave pribudli nové kusy mestského mobiliáru, ktoré pozývajú na oddych a vnímanie atmosféry a pulzu mesta v každom dennom čase. Žlté stoličky a zelené stolíky, ktoré boli po prvýkrát predstavené v máji 2022, sa stali neoddeliteľnou súčasťou mestského prostredia. V aktuálnej sezóne ich v širšom centre mesta nájdete ešte viac.

Mesto Trnava neustále pracuje na zlepšovaní verejného priestoru a tohtoročné rozmiestnenie žltých stoličiek a stolov je toho dôkazom. V júni 2024 sa mobiliár rozšíril do viacerých lokalít, kde si obyvatelia môžu užiť slnečné dni, schovať sa do tieňa a stráviť príjemné chvíle s rodinou a priateľmi. Už tradične si na žltých stoličkách môžete posedieť na Trojičnom námestí, na Hlavnej ulici, pri Trnavskej univerzite, v Parku Bella IV, na Zelenom kríčku, Kapitulskej, Mikulášskom námestí a Námestí SNP. Spolu je to 20 setov stolov a stoličiek.

K nim aktuálne pribudlo 9 nových stolov a 56 stoličiek. Dva nové sety nájdete v Ružovom parku, dva na Divadelnej ulici, po jednom pri hradbách za Bazilikou sv. Mikuláša a v parčíku pri Katedrále Jána Krstiteľa. Spolu tak v centre mesta nájdete 29 zelených stolov a k nim prislúchajúcich 125 žltých stoličiek. Mobiliár je pravidelne monitorovaný a umiestňovaný na spomenuté lokality v prípade jeho premiestnenia.

„Žlté stoličky a stoly sa stali synonymom pre stretnutia, oddych a pohodu. Sú ideálnym miestom pre posedenia s priateľmi, neformálne obedy, romantické rande aj rodinné stretnutia,“ približuje mesto. Stretávať sa môžete na námestiach a v parkoch, alebo si vychutnajť posedenie na Kapitulskej či Námestí sv. Mikuláša alebo pod lipami na Trojičnom námestí.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: