VIDEO: Trnavská polícia zadržala muža, okrádal seniorky. Tváril sa ako policajt či poštár a získal viac ako 23-tisíc


Polícia zadržala muža, ktorý okrádal seniorky. Teraz mu hrozí väzenie

Foto: VIDEO: Trnavská polícia zadržala muža, okrádal seniorky. Tváril sa ako policajt či poštár a získal viac ako 23-tisíc Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Trnavská okresná vyšetrovateľka obvinila 41-ročného muža z okresu Senec, ktorý mal okrádať dôverčivé seniorky pod zámienkou vymyslených príbehov. Zakaždým sa mal predstaviť ako pracovník polície, alebo pošty, s tým, že ich rodiny sú v zúfalej situácii, alebo v záujme ochrany majetku podvedených senioriek, v snahe vylákať od nich finančnú hotovosť alebo šperky.

Muž mal takto od dôchodkýň získať majetok vo výške viac ako 23 000 €. Policajtom sa pomocou operatívno-pátracej činnosti podarilo získať dostatok dôkazov, aby mohli mužovi vzniesť obvinenie za konkrétny trestný čin.

Polícia pritom vykonala zadržanie podozrivej osoby a potom aj domovú prehliadku a osobnú prehliadku, pri ktorej zaistili vyššiu peňažnú hotovosť. Policajti vykonali aj prehliadku jeho luxusného vozidla, na ktorom mal trestnú činnosť páchať.



Vyšetrovateľka muža obvinila za tri skutky z pokračujúceho zločinu podvodu na chránených osobách, a podala podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Páchateľovi takéhoto skutku môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Polícia zároveň upozorňuje, že v prípade, ak vám zavolá osoba z neznámeho čísla a nie ste si istí, či hlas v telefóne naozaj patrí vnukovi, synovcovi alebo vzdialenej rodine, hovor ukončite a informácie si overte u príbuzných alebo známych. Ak sa osoba v telefóne predstaví ako policajt, lekár či právnik, a začne od vás žiadať peniaze, neváhajte a telefón zložte. Štátne orgány nikdy po telefóne od nikoho nežiadajú niečo zaplatiť, alebo odovzdať.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj