V Trnavskom kraji zasahovala NAKA: Medzi obvinenými má byť aj Zoltán Andruško, odsúdený v prípade vraždy Jána Kuciaka


Foto: V Trnavskom kraji zasahovala NAKA: Medzi obvinenými má byť aj Zoltán Andruško, odsúdený v prípade vraždy Jána Kuciaka Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Národná kriminálna agentúra opäť v akcii. Medzi obvinenými má byť aj Zoltán Andruško - odsúdený v prípade vraždy Jána Kuciaka. Akcia má súvisieť s daňovými trestnými činmi, informuje TV Joj.

Polícia mala počas akcie zadržať viac ako desať ľudí. Niektorí z nich figurujú v známych kauzách. Policajná akcia prebehla vo viacerých mestách. Podľa informácií vtrhli kukláči aj do domu v Kolárove. S putami na rukách odviedli Borisa G., ktorý má byť podľa obvinenia na vrchole zločineckej skupiny. „Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vykonala policajnú akciu s názvom „MERKÚR“ v Trnavskom a Nitrianskom kraji,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Vyšetrovateľ mal obviniť celkovo dvanásť ľudí. Medzi nimi je už odsúdený Zoltán Andruško, ktorý si odpykáva pätnásťročný trest za vraždu Jána Kuciaka. Obvinený má byť aj Dušan Kracina, stíhaný za prípravu vrážd prokurátorov. Rovnako aj Mário Csente, známy z kauzy Jopi Trade, kde sú podnikatelia obvinení z vyberania obrovských daňových vratiek zo štátnej kasy cez údajne fiktívne obchody s motorovými olejmi a pohonnými hmotami. Okrem toho ich vinia aj z podplácania policajných funkcionárov. „Akcia bola zameraná na zadržanie osôb podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti,“ dodal Hájek.

Boris G., ktorého zadržali v Kolárove, je podľa informácii nevlastným otcom Dušana Kracinu. Obaja mali byť priateľmi Zoltána Andruška. Práve on v minulosti vypovedal o nekalých praktikách personálnej agentúry Borisa G. Zamestnávali v nej cudzincov a za rýchle vybavenie pracovných povolení a povolení na pobyt údajne poskytovali úplatky. Vyšetrovateľ viní obvinených zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z pokračovacieho zločinu skrátenia dane a poistného. O väzbe pre obvinených rozhodoval sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes ráno.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: