V Piešťanoch prišlo k zmenám parkovania. Tie potešia návštevníkov, motorkárov, predajcov na trhovisku ale aj domácich


Foto: V Piešťanoch prišlo k zmenám parkovania. Tie potešia návštevníkov, motorkárov, predajcov na trhovisku ale aj domácich Foto: FB/Mesto Piešťany

Mesto Piešťany dnes informovalo o zmenách v parkovaní, ktoré potešia najmä návštevníkov mesta, motorkárov či predajcov trhoviska.

Návštevníci si budú môcť kúpiť trojdňovú parkovaciu kartu za 12 eur. Parkovacia karta Návšteva začína platiť hodinou a minútou v deň nákupu. Zároveň je možné, aby si návštevníci zakúpili kartu na požadované dni v predstihu.

Po novom budú môcť na jednom vyhradenom parkovacom mieste zaparkovať naraz dve motorky (za hodinovú sadzbu jedného vozidla).


Na parkovisku Nálepkova môžu parkovať vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 5,35 m na tých miestach, ktoré to umožňujú. Táto požiadavka na zmenu pritom prišla od predajcov na trhovisku.


Mesto zároveň informovalo aj o ďalších zmenách týkajúcich sa parkovania v Piešťanoch, ktoré naopak potešia obyvateľov mesta:

  • Obyvatelia aj abonenti budú mať možnosť zakúpiť si okrem celoročných aj parkovacie karty na kratšie obdobie, konkrétne na 3 mesiace
  • Minimálny vek žiadateľa o rezidentskú parkovaciu kartu bol stanovený na 15 rokov
  • Mesto Piešťany bude mať možnosť dočasne vyhradiť parkovacie miesta nevyhnutné na zabezpečenie činnosti podujatia, ktoré organizuje alebo spoluorganizuje mesto Piešťany, alebo právnická osoba založená alebo zriadená mestom Piešťany

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: