Trnavčania si všimli ružový pútač v tvare písmen, ktorý ich pohoršoval. Na čo mal v skutočnosti poukázať?


Foto: Trnavčania si všimli ružový pútač v tvare písmen, ktorý ich pohoršoval. Na čo mal v skutočnosti poukázať? Foto: FB/Trnava

V Trnave bol pred nejakým časom umiestnený ružový pútač na rôznych miestach mesta. Na základe toho, kde bol umiestnený, na ňom boli vyobrazené šípky spolu s názvami ulíc, vďaka čomu slúžil aj ako informácia pre ľudí. Ružový pútač vzbudil obzvlášť veľkú pozornosť u obyvateľov mesta, ktorým sa nepáčil.

„A toto zasa čo má byť ??? Stále chcú niečo na silu pretláčať zo strany mesta Trnava, hanbím sa za toto mesto,“ napísal v príspevku Michal, ktorý na facebookovej skupine pridal aj fotografiu pútaču.

Príspevok si vyslúžil množstvo komentárov, v ktorých ľudia negatívne reagovali na pútač v meste, pričom si mnohí mysleli, že je súčasťou Ružového parku. Niektorým tiež pripomínal reklamu na T-Com, či si ho spájali s nedávnym dúhovým pochodom v Trnave. Ďalším Trnavčanom prišiel nevkusný či gýčový.

„Ako ja väčšinou nekomentujem, neodsudzujem, 100 ľudí sto chutí, ale toto je tak nevkusné že až. Keď už chceli byt „wau“ mali tam dať stĺp v tvare ruže. Toto mi na pohľad prišlo ako reklama na T-Com,“ napísala Barbora. „Nevkusné, nevhodné, poriadny gýč. Ako päsť na oko s historickou budovou knižnice v pozadí!“ komentovala Darina.



A hoci pútač u obyvateľov vzbudil rozruch, skutočný dôvod jeho umiestnenia bol úplne iný. V Trnave sa totiž pred pár týždňami konal prvý ročník divadelného festivalu Teen Theatre Fest. Počas piatich dní v Trnave vystúpili divadelníci zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny a Nemecka na rôznych miestach po celom meste. Inscenácie hlavného programu si diváci mohli pozrieť v budove Divadla Jána Palárika a v Kultúrnom centre Malý Berlín.

Predstavenia v rámci Off programu sa konalo aj vo verejných priestoroch, ako napríklad v Ružovom parku, v parku Letnej čitárne Knižnice Juraja Fándlyho, na streche budovy Trnavského samosprávneho kraja a v Mestskej športovej hale. Z tohto dôvodu sa tak po meste nachádzali ružové pútače, ktoré odkazovali na toto podujatie.