Zákutie v Trnave, o ktorom mnohí obyvatelia ani nevedia. Toto ste o Tŕnitej uličke možno nevedeli


Na Tŕnitú uličku spomína mnoho Trnavčanov. Čo ste o nej zrejme nevedeli?

Foto: Zákutie v Trnave, o ktorom mnohí obyvatelia ani nevedia. Toto ste o Tŕnitej uličke možno nevedeli Foto: FB/Trnava

V Trnave sa nachádza mnoho zákutí, o ktorých niektorí obyvatelia nemusia ani tušiť. Častokrát sa k nim pritom dostanú úplnou náhodou, keď sa len tak prechádzajú rôznymi uličkami po meste. Taká je napríklad aj Tŕnitá ulička v Trnave, ktorá spája ulicu M. R. Štefánika a Pekársku.

Na facebookovej skupine Trnavy pritom dve fotografie tejto uličky rozprúdili debatu Trnavčanov. Tí si tak zaspomínali na staré časy, či sa podelili o rôzne skúsenosti, ktoré sa im v uličke stali.

„Niekoľko x som tadiaľ šiel za bieleho dňa. Ktovie ako to vyzerá v noci, lebo takéto uličky sú najlepším teritórium banditov,“ komentoval príspevok užívateľ Dodik. „Jediná ulička v pôvodnom stave,“ napísala Mária.

Na uličku spomínajú viacerí Trnavčania, ktorí cez ňu chodili do základnej školy. Iný si zase spomínajú na opravovňu obuvi či krajčírstvo, ktoré sa v uličke kedysi nachádzali.


Úzka ulička však môže v noci pôsobiť aj nebezpečne. O nepríjemnú skúsenosť, hoci nie priamo svoju, sa podelil užívateľ František. Jeho bratranec v uličke dostal boxerom, keď cez ňu odprevádzal domov sesternicu. Ulička tak vie byť v neskorých večerných hodinách aj poriadne nebezpečná.

Niektorí z komentujúcich pritom pod príspevkom uviedli jednu zaujímavosť, o ktorej možno viacerí Trnavčania ani nevedia. Ulička sa totiž na noc zamyká„Zamykajú ju asi o 17:00 hod., ale počas pracovných hodín by mala byť otvorená,“ napísal Palcino.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj