Trnavčan sa sťažoval na zarastenú cyklotrasu, no toto zrejme nečakal. Mesto rázne zakročilo, takto to tam vyzerá teraz


Foto: Trnavčan sa sťažoval na zarastenú cyklotrasu, no toto zrejme nečakal. Mesto rázne zakročilo, takto to tam vyzerá teraz Foto: FB/Trnava

V Trnave je množstvo cyklotrás, ktoré môžu cyklisti na svoju jazdu po meste využívať. A hoci sa po väčšine z nich dá bez problémov prejsť, po cyklotrase, ktorá vedie cez most na polikliniku Družba, to také jednoduché nebolo. Túto trasu pritom značne obmedzovala zeleň, ktorá prerástla a zasahovala do cyklotrasy.

Na tento problém upozornil anonymný užívateľ na facebookovej skupine Trnavy, kde pridal aj niekoľko fotografii zarasteného cyklochodníka. Radosť jazdiť po takej cyklotrase… udržiavané na úrovni veru,“ napísal v príspevku.

Naň mu pritom reagovalo viacero Trnavčanov. Niektorým zarastený cyklochodník nevadil. „Ja do dnešného dňa nerozumiem tej otrasnej konštrukcií železnej na tej lávke. Čo tým chcel vlastne básnik povedať?“ napísala Lubica. „Tak zrovna tu by mi to vadilo najmenej. Čim viac zeleného, tým viac benefitov… dúfam, že raz niekoho z mesta napadne urobiť také konštrukcie aj z druhej strany (aspoň tam kde sa dá) a vytvorila by sa zelená kupola,“ komentovala Anna.


Podľa komentárov pod príspevkom však zeleň dlho v cyklotrase nezavadzala. Niekoľko obyvateľov Trnavy pritom uviedlo, že sa mesto v tomto prípade rýchlo zakročilo, a cyklotrasa je opäť plne prejazdná. „Keď som to včera videl zarastené, rozmýšľal som, či to treba niekomu aj nahlásiť alebo to mesto eviduje. Rozhodol som sa, že ešte tomu chvíľu dám a keď to neostrihajú, skúsim to na mesto nahlásiť. Ako vidím, trvalo to presne jeden deň a je to vykosené. Ale tak sú rôzne prístupy, ako sa s tým vysporiadať,“ napísal Miloš.


FB/Trnava

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: