Muž z okolia Trnavy nezištne zdieľa svoju záhradu s verejnosťou. Ničí mu ju cyklista, ktorý príde po daždi


Súkromnú záhradu pri Trnave poskytuje muž verejnosti, ničí mu ju cyklista

Foto: Muž z okolia Trnavy nezištne zdieľa svoju záhradu s verejnosťou. Ničí mu ju cyklista, ktorý príde po daždi Foto: Facebook/Dobrivoj Rusov

Ak prechádzate Poľovníckou ulicou v Bielom Kostole smerom na Cífer, môžete tam zahliadnuť 60- árovú súkromnú záhradu. Lúka ma svoje čaro, mení sa každý týždeň, postupne odkvitá. Patrí jednému z obyvateľov, ktorý ju na trávenie voľného času poskytuje aj širokej verejnosti. 

Väčšina považuje za veľkorysé, že niekto sa o svoju záhradu, do ktorej vkladá nemalé úsilie a financie nezištne podelí. „Najkrajšia záhrada v akej som mohla byť, je úžasné, že nie je oplotená a je k dispozícii aj okoloidúcim,“ hovorí jedna z návštevníčiek. 

„Krásna lúka a Vy ste úžasný človek,keď sa na Vašom pozemku môžu ľudia poprechádzať, posedieť. Užiť si tú krásu. Škoda len, že nie všetci sú ľudia,“ myslí si ďalšia z obyvateliek. 


Nie každý sa k lúke správa s úctou, majiteľ sa preto uplynulé dni potýka s problémovým návštevnikom, ktorý na pozemku spôsobuje škody. Po daždi jazdí na bicykli po trávniku. „Už niekoľko dní za sebou zanecháva stopy, ničí trávu a správa sa k prírode bez rešpektu,“ hovorí majiteľ. 

Podľa niektorých ľudí, by mal zakročiť. „Označte si to na súkromný pozemok. Takto s tým asi ťažko niečo spravíte, keď to nie je ani oplotené.“  V takomto prípade by bola záhrada v bezpečí, ale radosť by robila len pár ľuďom. 

Preto ak ste počas návštevy záhrady videli alebo uvidíte niekoho podozrivého, kontaktujte majiteľa formou správy na sociálnej sieti



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj