Firma Robertshaw oznámila koniec výroby v závode v Trnave. Už niekoľko rokov čelí nízkemu dopytu a poklesu príjmov


Foto: Firma Robertshaw oznámila koniec výroby v závode v Trnave. Už niekoľko rokov čelí nízkemu dopytu a poklesu príjmov Foto: FB/Robertshaw

Americká spoločnosť Robertshaw oznámila, že jej závod v Trnave ukončí výrobu. Zdôvodnil to nízkym dopytom a výrazným zhoršením príjmov v posledných rokoch. Napriek tomu však na portáli Profesia hľadala pracovníčky na montáž dosiek plošných spojov, informuje Denník N.

Firma prešla podľa riaditeľa Miroslava Pittnera v minulosti zmenou obchodného mena z Robertshaw a.s. na Robertshaw SK Limited, o.z. Tá je podľa obchodného registra zahraničnou organizačnou zložkou. Údaje o hospodárení v registri účtovných závierok nezverejňuje, uvádza však 100 až 149 zamestnancov.

V obchodnom registri ešte možno nájsť firmu Robertshaw, a. s., ktorá v dokumentoch nevykazuje žiadne podlžnosti, ale ani tržby.

„Rozhodnutie o zatvorení trnavského závodu nasleduje po období výrazného zhoršenia príjmov v posledných rokoch. Dopyt zákazníkov po súčasných produktoch Trnavy neustále klesá a snahy o získanie nových zákazníkov alebo objemu výroby boli neúspešné,“ napísala firma v ozname.


Firma plánuje uzavrieť závod do konca roka. V dokumentoch neuvádza žiadne podlžnosti, tržby ani informácie o počte zamestnancov.

Robertshaw požiadal v Spojených štátoch o ochranu pred bankrotom, aby mohol reštrukturalizovať svoj dlh vo výške 670 miliónov dolárov. Spoločnosť však tvrdí, že uzavretie závodu v Trnave s týmto krokom nijako nesúvisí.

Spoločnosť Robertshaw Trnava je členom skupiny Robertshaw a bola založená v roku 2000. Hlavnou oblasťou pôsobenia spoločnosti je elektrotechnická a elektrotechnický priemysel - vyrábajú dosky plošných spojov pre bielu techniku (napríklad práčky, sušičky, umývačky riadu a podobne).

Spoločnosť Robertshaw je odhodlaná intenzívne pracovať na nájdení nových pracovných pozícií pre svojich zamestnancov z Trnavy. Bude aktívne spájať týchto vysokokvalifikovaných pracovníkov s potrebami iných spoločností v regióne, čo zahŕňa uľahčenie procesu prijímania do zamestnania pre určité skupiny s požadovanými zručnosťami.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: