Trnavskí policajti cez víkend zachránili život dehydratovanému psíkovi. Za skutok sa im poďakovala obyvateľka obce


Policajti pomáhajú každej živej bytosti. V noci dali vodu zúfalému psíkovi

Foto: Trnavskí policajti cez víkend zachránili život dehydratovanému psíkovi. Za skutok sa im poďakovala obyvateľka obce Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

S narastajúcimi vysokými teplotami prichádza aj riziko ohrozenia na živote. Toto sa pritom často spája so zatvoreným dieťaťom či zvieraťom v rozpálenom aute, alebo s nedostatkom tekutín, ktoré sú v týchto horúčavách dôležité.

O to horšie to môžu znášať pouličné psy či mačky, ktoré si zháňajú potravu a vodu na uliciach. Trnavskí policajti boli pritom v nedeľu 30. júna privolaní k dehydratovanému psíkovi, ktorý pravdepodobne na následky horúčav zomieral a trápil sa. Za promptnú záchranu a pomoc im poďakovala pani Lenka, ktorá policajtom napísala správu na ich Facebook.

„Chcem sa veľmi pekne poďakovať policajtom z Trnavy, ktorí boli privolaní (30.6. o 1:00 v noci do Bohdanoviec nad Trnavou) k psíkovi, ktorý pravdepodobne na následky horúčav zomieral a trápil sa na súkromnom pozemku. Ešte raz ďakujem za ich veľmi empatický prístup a rýchlu pomoc tomuto psíkovi. 

Myslím, že ten psík za celý život nezažil toľko lásky a blízkosti ako mu prejavil pán policajt za tú chvíľku. Hovorí sa, že človeka možno veľmi ľahko poznať podľa toho ako sa správa k zvieratám. Klobúk dolu pred Vami, Páni policajti, že pomáhate a chránite zvieratá rovnako ako nás ľudí. Ešte raz veľká vďaka,“ napísala v správe.

Čo hrozí za zanedbanie starostlivosti o psa?

Kto z nedbanlivosti spôsobí smrť alebo trvalé následky na zdraví zvierat, ktoré vlastní alebo o ktoré je povinný sa starať tým, že zanedbá potrebnú starostlivosť o tieto zvieratá, bude potrestaný odňatím slobody až na dva roky, uvádza spoločnosť Lewik.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj