Trnavčania sa rozhádali po víkendovom pochode Pride Trnava. Čo všetko si vykričali?


Foto: Trnavčania sa rozhádali po víkendovom pochode Pride Trnava. Čo všetko si vykričali? Foto: trnava.sk

Posledný júnový víkend sa v Trnave uskutočnil prvý ročník podujatia Pride Trnava. Pochodujúci tak chceli vyjadriť svoj pozitívny postoj k rovnoprávnosti a rozmanitosti v spoločnosti. Táto téma je však na Slovensku stále kontroverzná, čo podčiarkuje aj nedávny príspevok na sociálnej sieti Trnavy.


Odporcovia sa v komentároch pýtali, kto umožnil zorganizovanie tohto pochodu. Za vinníka označili primátora mesta Petra Bročku. Niektorí o podujatí dokonca povedali, že podľa nich ide o pochod perverzných ľudí, pričom účastníkov označili za zvrátených.

„Načo sú tieto pochody dobré? Akceptujeme inak orientovaných jedincov, ale prečo sa takto prezentujú na verejnosti,“ spýtala sa používateľka Edit. Tento názor zaznel neraz, pričom obyvatelia hovoria, že doma za zatvorenými dverami si môžu myslieť a robiť, čo chcú.


Hoci väčšina komentárov bola negatívna, zosmiešňujúca či dokonca urážlivá, našli sa aj podporné názory. Používateľ Max si myslí, že tieto vyjadrenia sú ako z doby kamenej a odporúča im, aby občas vytiahli päty z domu a išli sa pozrieť niekde do sveta.

„Len v Prahe sa podobný pochod koná každoročne už dobrých 15 rokov. Celá akcia tam trvá, tuším, týždeň s účasťou desiatok tisíc ľudí z celého sveta,“ uviedol s tým, že síce pochod odstaví premávku v časti Prahy, no nikoho z Pražanov kvôli tomu netrafí šľak.

Gabriele sa zase nepáči pozerať na opitých ľudí v krčmách a na terasách, rovnako ako na mužov bez tričiek počas leta na námestiach. „Ale je to môj pohľad, a keď sa mi nepáči, otočím sa a nefotím a nepridávam takých ľudí na internet,“ vysvetlila.

„Žite a nechajte žiť. Keď vám to vadí, tak sa nepozerajte a robte dobro pre svojich blížnych a nevšímajte si to, čo vás nezaujíma,“ zhodnotila Božka. Na to vzápätí reagovala ďalšia používateľka: „Presne tak. Len mám pocit, že ľudia nevedia dobro konať.“

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: