Na Divadle Jána Palárika v Trnave sa objavili ružové dvere. Trnavčania zostali zarazení, o čo ide


Foto: Na Divadle Jána Palárika v Trnave sa objavili ružové dvere. Trnavčania zostali zarazení, o čo ide Foto: FB/Trnava

Ružový pútač, ktorý sa v Trnave nachádzal na viacerých miestach, nie je jediná vec, ktorá pohoršila obyvateľov mesta. Nedávno sa na facebookovej skupine Trnavy objavila fotografia ružových dverí Divadla Jána Palárika, ktorá rovnako ako ružový pútač ľudí zaujala.

Mnohí ľudia reagovali na ružové dvere negatívne. Mnohí si ich farbu opäť spájali s nedávnym dúhovým pochodom v Trnave. Ďalší obyvatelia nerozumeli tomu, ako mohli pamiatkari niečo takéto schváliť.



„Ľudia, ktorí chcú prerábať svoje vlastné domy v centre mesta musia mať schválenie od pamiatkarov… a rúžové dvere by asi nikomu pamiatkový úrad neschválil, prečo na divadle áno?“ napísala pod príspevok Nikuška. A hoci sa mnohým ľuďom dvere nepáčili, našli sa medzi nimi aj tí, podľa ktorých sú pekné.

A hoci ružová farba dverí na Divadle Jána Palárika u obyvateľov vzbudila rozruch, skutočný dôvod ich farby bol úplne iný. V Trnave sa totiž pred pár týždňami konal prvý ročník divadelného festivalu Teen Theatre Fest. Počas piatich dní v Trnave vystúpili divadelníci zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny a Nemecka na rôznych miestach po celom meste. Inscenácie hlavného programu si diváci mohli pozrieť v budove Divadla Jána Palárika a v Kultúrnom centre Malý Berlín.

Dvere sa tak kvôli tejto udalosti dočasne nafarbili na ružovú farbu.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu