Anketa TOP SESTRY pozná víťazov. Na prvom mieste sa umiestnila zdravotná sestra z Trnavy


Foto: Anketa TOP SESTRY pozná víťazov. Na prvom mieste sa umiestnila zdravotná sestra z Trnavy Foto: FB/Fakultná nemocnica Trnava

Pred pár mesiacmi sa spustila súťaž, v ktorej mohli ľudia hlasovať sa TOP zdravotnú sestru. Zdravotnícke noviny tento rok otvorili prvý ročník ankety TOP SESTRY, do ktorej Fakultná nemocnica v Trnave nominovala osem sestier v troch odboroch - kategória operačné odbory, internistické odbory a špecializované odbory.

Do ankety sa zapojilo množstvo nemocníc, ktoré do nej nominovali svoje zdravotné sestry. Viac ako 200 nominovaných sestier z celého Slovenska dostalo počas júna tisícky hlasov, ktoré rozhodli o deviatich víťazkách ankety TOP SESTRY na Slovensku 2024.

Spomedzi všetkých sestier sa v každej kategórií umiestnili tri nominované zdravotné sestry. V prvom ročníku ankety TOP SESTRY sa na prvom mieste umiestnila aj zdravotná sestra Božena Drinková z Fakultnej nemocnice Trnava, ktorá bola nominovaná v kategórii operačné odbory.


Božena Drinková pracuje vo Fakultnej nemocnici Trnava na Gynekologicko-pôrodníckej klinike od roku1982. Počas svojho života pracovala iba vo Fakultnej nemocnici Trnava, teda celý svoj pracovný život obetovala práve tejto nemocnici, uviedla FN Trnava.

„Je obľúbená či už medzi kolegyňami, alebo lekárskym tímom. Je to osoba s veľkým srdcom, je priateľská, empatická, ochotná vždy pomôcť. V každej situácií k pacientkam pristupuje profesionálne, príjemne a vždy s veľkou dávkou optimizmu. Svoju prácu berie ako poslanie, je zodpovedná a stále plná energie,“ opisuje Boženu FN Trnava.

Božene k víťazstvu pogratulovalo aj množstvo Trnavčanov, ktorí za ňu v ankete hlasovali. „Aj ja som za ňu hlasovala, bola super pri mojom pobyte. Gratulujem,“ pogratulovala víťazke Lujza. „Aj my sme prišli s pani sestričkou do kontaktu. Veľmi milá, prívetivá a obetavá profesionálka, naozaj top sestrička. Ďakujeme a gratulujeme,“ napísala Veronika. „Naša TOPKA. Sme na teba hrdí,“ komentovala Sonička.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: