Mesto Trnava kupuje budovu na Coburgovej ulici. Plánuje tam poskytovať sociálne služby


Foto: Mesto Trnava kupuje budovu na Coburgovej ulici. Plánuje tam poskytovať sociálne služby Foto: Región Trnava

Mesto Trnava kupuje za 340-tisíc eur ďalší polyfunkčný objekt na Coburgovej ulici. Tento objekt bude spravovať mestská príspevková organizácia Stredisko sociálnej starostlivosti, ktorá tam plánuje poskytovať jednu zo svojich sociálnych služieb, informoval ako prvý Trnavský hlas.

Podľa riaditeľa Strediska sociálnej starostlivosti Vlastimila Očenáša v Trnave chýba niekoľko dôležitých sociálnych služieb, ako sú nízkoprahové služby pre rodiny a deti a pre týrané ženy. „Môžeme sa rozhodnúť, ktorú službu tam dáme a okamžite ju môžeme prevádzkovať,“ povedal Očenáš.

Podľa neho viaceré pokusy o vybudovanie priestorov pre sociálne služby zlyhali kvôli odporu miestnych obyvateľov. Ako príklad uviedol chystaný projekt výstavby útulku pre rodiny s deťmi na Ulici K. Čulena.

Kupovaný objekt má ubytovaciu a spoločenskú časť a prešiel rekonštrukciou. Znalecký posudok určuje všeobecnú hodnotu nehnuteľnosti na viac ako 450-tisíc eur. Trnava začiatkom minulého roka zakúpila aj ďalší objekt v susedstve a tento rok investovala 800-tisíc eur do nákupu pozemkov na Coburgovej ulici. Čoskoro bude mať k dispozícii aj pozemok po zdevastovanom bytovom dome, ktorý bude zbúraný.

Prednostka Mestského úradu v Trnave Katarína Koncošová tiež potvrdila, že Trnave viaceré sociálne služby chýbajú. Mestské vedenie preto nadviazalo spoluprácu s Fakultou architektúry STU, aby spoločne naplánovali budúcnosť celého územia na Coburgovej ulici, kde by mohli byť v budúcnosti umiestnené viaceré sociálne služby.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: