×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Kde nájdete ten najlepší tatarák v Piešťanoch? Miestni hľadajú to najlepšie hovädzie mäsko


Foto: Kde nájdete ten najlepší tatarák v Piešťanoch? Miestni hľadajú to najlepšie hovädzie mäsko Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Tatarák, známy tiež ako steak tartare, je medzi milovníkmi mäsa jedným z najobľúbenejších jedál. Je to pokrm, ktorý sa skladá z jemne nasekaného alebo mletého surového mäsa, najčastejšie hovädzieho, zmiešaného s rôznymi koreninami, cibuľou, vajíčkom a ďalšími prísadami podľa chuti. V Piešťanoch je viacero miest, kde si človek môže na tejto delikatese pochutnať. 

Diskusia o tom, kde robia ten najlepší tatarák, je často subjektívna. Niektorí preferujú jemne nasekané mäso, ktoré má konzistenciu nátierky, iní zas hrubšie kúsky. Vyhrávajú však tieto podniky.

Jednoznačne Vinohrad,“ zaznieva medzi návštevníkmi najčastejšie. Okrem tataráku si tu človek môže vychutnať vynikajúce vína z miestnych viníc a rôzne gurmánske špeciality. Reštaurácia je známa svojou príjemnou atmosférou a kvalitným servisom, čo z nej robí ideálne miesto na romantickú večeru či stretnutie s priateľmi.

Favoritom mnohých Piešťancov je určite aj podnik U Anjela na Vážskej ulici. Bar u Anjela je známy svojou priateľskou atmosférou. Ponúkajú aj široký výber pív a iných nápojov. Je to miesto, kde sa môže človek zastaviť na rýchly obed alebo stráviť večer s priateľmi pri dobrej hudbe a jedle.


Okrem toho je medzi miestnymi obľúbený aj Pivovar ŽiWELL, ktorý je nielen reštauráciou, ale aj miestom, kde si môže človek vychutnať lokálne varené pivo. Prostredie pivovaru je ideálne pre rodiny, priateľov, ale aj pre firemné akcie. Kvalitné jedlo, skvelé pivo a príjemné prostredie robia z Pivovaru ŽiWELL miesto, ktoré určite stojí za návštevu.

Zdroj: Facebook/Mesto Piešťany - To Najlepšie z Piešťan

Pre tých, ktorí preferujú domáce pohodlie, je tu aj možnosť pripraviť si tatarák sami. Pani z Piešťan na sociálnej sieti poznamenala: „Najlepší je doma. Niekde dávajú veľa kečupu, inde kyslé uhorky, ďalej kusy celého mäsa. Kedysi bol dobrý v pivovare, ale kuchár, čo ho robil, tam už nie je.

Pri výbere tataráku v reštauráciách alebo pri jeho príprave doma je dôležité klásť dôraz na kvalitu mäsa. Zdravotná bezpečnosť, chuť, textúra a správna príprava sú faktory, ktoré ovplyvňujú celkový zážitok z tohto jedla. Preto je dôležité vyberať si čerstvé mäso od dôveryhodného dodávateľa.

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Mesto Piešťany - To Najlepšie z Piešťan