Prípad zlodeja v Senici, ktorý dobodal majiteľa obchodu, má dohru. Po jeho zadržaní vytopil celu policajného zaistenia


Zlodej, ktorý v Senici napadol majiteľa obchodu vytopil policajnú celu

Foto: Prípad zlodeja v Senici, ktorý dobodal majiteľa obchodu, má dohru. Po jeho zadržaní vytopil celu policajného zaistenia Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Krvavé ráno v predajni v obci Moravský Svätý Ján (okres Senica) nebolo to jediné, čo páchateľ, 31-ročný Bulhar, v daný deň urobil. Najskôr robil problémy svojmu otcovi, potom nožnicami dopichal majiteľa obchodu - následne utiekol z policajného auta a nakoniec vytopil celu policajného zaistenia.

Okresný súd v Senici rozhodoval o jeho ďalšom osude. Jedným z dôvodov bola aj obava polície ako aj prokurátora z toho, že by sa podobný scenár mohol opakovať, uvádza TV JOJ.

Začalo to problémom v kabíne kamióna

Tridsaťjedenročný Bulhar cestoval so svojím otcom kamiónom z Nemecka do rodnej krajiny. Počas cesty však začal v kabíne robiť problémy. Jeho otec preto zastavil na čerpacej stanici v Sekuliach, kde sa však jeho syn rozhodol utiecť a dostal sa až do Moravského Svätého Jána.



Tam si vyhliadol obchod so zmiešaným tovarom a vlámal sa doň. Pri čine ho však vyrušil majiteľ predajne. Páchateľ na neho zaútočil veľkými ostrými nožnicami a jedenásťkrát ho dobodal. 58-ročnému Ľubošovi sa síce podarilo dostať na ulicu, ale útočník ho prenasledoval.

Utiekol z policajného auta a vytopil celu

Privolaný policajti dorazili na miesto o pár minút a útočníka zneškodnili. Podľa výpovede jedného zo svedkov sa páchateľovi podarilo uniknúť z policajného auta. O pár sekúnd ho však opäť zadržali.

Bulhar vyvolával problémy aj v cele policajného zaistenia. Podľa informácií si vyzliekol oblečenie, ktorým potom upchal toaletu, čím zaplavil celu predbežného zadržania. Dnes sa postavil pred sudcu v náhradnom oblečení a s monoklom pod ľavým okom, pričom bol následne poslaný do väzby. Rozhodnutie však ešte nie je definitívne. Obvinený Bulhar sa proti verdiktu súdu odvolal. Konečné rozhodnutie tak bude na Krajskom súde.