FOTO: Modranku čaká nová lávka pre peších a cyklistov. Postavená by mala byť ešte tento rok


Lávka pre peších a cyklistov v Modranke: Postavená má byť tento rok

FOTO: Modranku čaká nová lávka pre peších a cyklistov. Postavená by mala byť ešte tento rok
Galéria: 3 fotky
Foto: Plánuj mesto Trnava

Ešte tento rok bude k cestnému mostu nad potokom Trnávka v trnavskej mestskej časti Modranka pridaná lávka pre cyklistov a chodcov. Nová lávka bude slúžiť peším a cyklistom, ako aj obyvateľom Modranky a žiakom Materskej a Základnej školy na ulici Ivana Krasku v Modranke, ktorí využívajú blízky športový areál, uvádza Plánuj mesto Trnava.


V súčasnosti je prechod v danom bode ponad Trnávku možný iba po existujúcom cestnom moste, ktorý nemá chodníky a občania musia prechádzať po úzkej vozovke. Okrem toho, že pribudne nová lávka bude zrekonštruovaný aj chodník k blízkemu športovému areálu.

Chodník pri Športovom klube bude zrekonštruovaný a upravený na šírku 3,0 m. Navrhnutý bude z bezfázovej vsakovacej dlažby, pričom prebytočná voda bude odvedená do priľahlej zelene. Lávka o dĺžke 15,5 m bude riešená ako spoločný chodník pre chodcov a cyklistov so šírkou 3,0 m a s výškou zábradlia 1,3 m. Ide o jednoduchý oceľový most s betónovou mostovkou. Súčasťou stavby je aj vyčistenie koryta Trnávky v danom bode a rekonštrukcia verejného osvetlenia.






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj