VIDEO: Práce na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa postupujú. Čo očakávať v ďalších etapách?


Práce na cyklochodníku na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa postupujú

Foto: VIDEO: Práce na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa postupujú. Čo očakávať v ďalších etapách? Foto: FB/Mesto Trnava

Výstavba cyklochodníka na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa napreduje. Táto rozsiahla rekonštrukcia je rozdelená do viacerých etáp, vďaka ktorým vznikne v uvedených lokalitách nielen bezpečný koridor pre cyklistov, ale obnovené budú aj priľahlé chodníky, parkoviská a povrch vozovky. Na výstavbu cyklochodníka bude nadviazaná aj rekonštrukcia vodovodného potrubia na Ulici Jána Bottu a Štefana Moyzesa, a tiež prestavba križovatky pred Základnou školou na Jána Bottu 27 na malú okružnú križovatku. 

Prvá etapa výstavby na Ulici J. Bottu v úseku od Ulice Bedřicha Smetanu po Ulicu Gejzu Dusíka začala v marci 2024 a je úspešne ukončená. Okrem nového cyklochodníka pribudli v spomínanom úseku aj chodníky z betónovej dlažby vrátane nových obrubníkov. Zničený asfaltový povrch cesty a dvoch priľahlých parkovísk bol nahradený novou asfaltovou vrstvou.

Pôvodná autobusová zastávka bola zrušená a premiestnená do novej lokality, kde bol umiestnený nový prístrešok mestskej autobusovej dopravy. Staré kontajnerové stojisko nahradili nové polopodzemné kontajnery. V úseku pribudlo tiež nové osvetlenie priechodov pre chodcov a zvislé i vodorovné dopravné značenie. V rámci úprav zelene boli stromy ošetrené zdravotným a bezpečnostným rezom.



V týchto dňoch sa realizujú stavebné práce v rámci druhej etapy – na Ulici J. Bottu do úseku od Ulice G. Dusíka po Študentskú ulicu. Počas výstavby druhej etapy bol zistený havarijný stav cesty a daný úsek musel byť z dôvodu ohrozenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky ihneď uzatvorený.

Úsek od Študentskej ulice po Ulicu T. Vansovej je súčasťou tretej etapy výstavby, v ktorej bol už zrealizovaný prieskum georadarom za účelom zistenia možných kaverien podobných tým v druhej etape. Spoločnosť TAVOS už začala v tomto úseku so stavebnými prácami. Po ich ukončení bude mesto pokračovať s výstavbou cyklochodníka a rekonštrukciou vozovky a chodníkov. 

Poslednou etapou je rekonštrukcia úseku na Ulici Š. Moyzesa od križovatky s Ulicou T. Vansovej po obchodné centrum na Trstínskej ceste 3. V súčasnosti sa realizuje výstavba cyklochodníka v úseku od Ulice T. Vansovej po Ružindolskú ulicu. Plánované ukončenie prác v tomto úseku na jeho ľavej strane v spomínanom smere je do konca júla. Následne sa uskutoční rekonštrukcia cesty na Ulici Štefana Moyzesa.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj