VIDEO: Trnavská tenistka Renáta Jamrichová triumfuje na Wimbledone, zdolala Austrálčanku Emerson Jonesovú


Trnavská nádej, Renáta Jamrichová, získava juniorsky titul na Wimbledone

Foto: VIDEO: Trnavská tenistka Renáta Jamrichová triumfuje na Wimbledone, zdolala Austrálčanku Emerson Jonesovú Foto: Slovenský tenisový zväz

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová dosiahla významný úspech vo svojej kariére, keď včera získala titul na juniorskom Wimbledone 2024. Vo finálovom zápase zdolala austrálsku nasadenú trojku, Emerson Jonesovú, v dvoch setoch 6:3 a 6:4. Jamrichová počas celého turnaja nestratila ani set, čím demonštrovala svoju dominantnú formu a suverenitu.

Obe finalistky sa stretli už na juniorskom Australian Open, kde Jamrichová taktiež triumfovala, a to v dvoch setoch 6:4 a 6:1, informoval o tom Australian Open na svojom webe. Tento titul bol jej prvým grandslamovým medzi juniorkami.


Prvá Slovenka s dvomi titulmi

Jamrichová ako prvá Slovenka dokázala vybojovať až dva grandslamové tituly v juniorskej dvojhre. Žiadnemu slovenskému tenistovi sa to doteraz nepodarilo. Po zápase šampiónka vyjadrila svoje nadšenie a vďaku.

„Som teraz veľmi šťastná a vďačná, že môžem mať spomienku na to, že som tu hrala svoj posledný juniorský turnaj v takej krásnej atmosfére na tomto úžasnom kurte a proti Emerson. Bol to jeden z najlepších juniorských zápasov, aké som kedy odohrala. Podľa mňa to bol lepší tenis, ako sme hrali v Austrálii. Myslím si, že sa každým dňom zlepšujem ako človek na kurte aj mimo neho. Práve to je podľa mňa dôležité,“ uviedla Slovenka podľa oficiálnej stránky wimbledon.com.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj