Osvieženie v trnavských fontánach je veľkým lákadlom. Platí tu však zákaz kúpania


Okrasné fontány v Trnave nie sú určené na kúpanie a platí tu zákaz kúpania

Foto: Osvieženie v trnavských fontánach je veľkým lákadlom. Platí tu však zákaz kúpania Foto: FB/Mesto Trnava

Vysoké teploty prekračujúce 30° Celzia nás budú sprevádzať aj najbližšie dni. Pitné fontány, hmlové trysky, okrasné a pochôdzne fontány sú preto dôležitou súčasťou verejného priestoru v Trnave. Na ochladenie sa je možné využiť už spomínané hmlové trysky či pochôdzne fontány.

Pochôdzne fontány nájdete v Univerzitnom parčíku na Hornopotočnej ulici, na Hlavnej ulici ako súčasť Kráľovskej fontány či v Ružovom parku v blízkosti Emmerovej vily. Tieto fontány sú skvelé na osvieženie sa, pretože je možné voľne sa pohybovať pomedzi vytryskujúce pramene vody.

Mesto by však rado obyvateľom pripomenulo, že okrasné fontány napr. kruhová fontána v Emmerovej záhrade v Ružovom parku, vodné schody v Ružovom parku či Kráľovská fontána (koruna) na Hlavnej ulici nie sú určené na kúpanie a platí tu zákaz kúpania sa.

Dno týchto okrasných fontán, ktoré svojim tvarom môžu pripomínať napustený bazén, je klzký a obsahuje technológiu trysiek a svetiel. Kúpať sa v nich je nebezpečné, pretože môže ľahko dôjsť k úrazu, alebo k poškodeniu technológie fontány.

Ak sa túžite v tomto horúcom počasí schladiť vo vode od hlavy k pätám, využite radšej naše mestské kúpalisko Castiglione na Družbe, prírodné kúpalisko v Kamennom Mlyne či aquapark.



Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Košice
Košice
Nitra
Bratislava
Prešov
Banská Bystrica
Žilina
Nitra
Prešov
Trenčín
Trenčín