×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Trnavčania sa nevedia zhodnúť na pravidlách parkovania. Ako je to s motorkami na chodníkoch?


Foto: Trnavčania sa nevedia zhodnúť na pravidlách parkovania. Ako je to s motorkami na chodníkoch? Foto: Ilustračné/Pixabay.com

S príchodom leta sa v Trnave rozprúdili diskusie o parkovaní motoriek na chodníkoch. Mnoho obyvateľov a vlastníkov týchto vozidiel v tom totiž nemá jasno a názory na riešenie parkovania sa nezhodujú.

Parkovanie motoriek na chodníkoch je možné, ale musí sa dodržiavať dôležité pravidlo. Podľa vyhlášky je povolené parkovať na chodníku, ak motorka nechá voľný priestor minimálne 1,5 metra pre chodcov. To znamená, že aj keď na chodníku zaparkuje, musí byť zabezpečené, aby chodci mali dostatok miesta na bezpečný prechod.

Avšak, parkovanie na chodníkoch v zónach označených značkou „Parkovacia zóna“, je zakázané. V týchto oblastiach je parkovanie na chodníku zakázané aj pre motorky, bez ohľadu na to, koľko miesta by vodič nechal pre chodcov. Motorky v týchto zónach musia parkovať iba na vyznačených parkovacích miestach.

Dôležité je tiež vedieť, že v parkovacích zónach motorky nesmú v žiadnom prípade parkovať v stojanoch na bicykle. Niektorí občania prišli aj s takýmto nápadom, no za žiadnych okolností by ho nemali uskutočniť.


Rovnako ako autá, aj motorky v Trnave musia mať v platených zónach zakúpený parkovací lístok. Mestská polícia tiež vydáva parkovacie karty pre motorky, čo umožňuje dlhodobejšie parkovanie bez nutnosti neustáleho kupovania lístkov.

Práve táto informácia mnohých obyvateľov mesta rozhorčila. „To je choré platiť za motorku a skútre. Budeš platiť za parkovné motorku, nebudeš ju mať ani v dohľade a prídeš naspäť a motorka nebude,“ napísal Tomáš. „Ľudia kde ste na svete videli, že sa platí za skúter a motorku?“ komentoval ďalší užívateľ.

K rozhorčeniu ľudí o platení za motorku či skúter reagovala Barbora, podľa ktorej je toto v Trenčíne úplne normálne„V TN majú parkovacie (menšie) miesta pre motocykle a samozrejme platené. To, čo v iných mestách je bežné, v Trnave ľudí rozčuľuje. Asi bude problém v ľuďoch,“ napísala.

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Trnava