×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Kúpalisko Kamenáč bude pre čistenie zatvorené minimálne do štvrtka. Nateraz funguje zadarmo ako oddychová zóna


Foto: Kúpalisko Kamenáč bude pre čistenie zatvorené minimálne do štvrtka. Nateraz funguje zadarmo ako oddychová zóna Foto: FB/Trnava

Na kúpalisku Kamenáč sa momentálne obyvatelia Trnavy či okolia neosviežia. Od piatku ho totiž vypustili kvôli mechanickému čisteniu a dezinfekcii. Počas týchto úkonov kúpalisko slúžiť len ako oddychová zóna.

Počas údržby budú návštevníci môcť využiť kúpalisko ako miesto na oddych a relax. Očakáva sa, že proces čistenia a opätovného napúšťania bazéna potrvá niekoľko dní, po ktorých bude kúpalisko opäť plne funkčné. Po ukončení údržby sa bazén v Kamennom mlyne opäť otvorí pre verejnosť a návštevníci si budú môcť užívať čistú vodu počas nasledujúcich letných dní.

Podľa informácií bude kúpalisko zatvorené minimálne do štvrtka 25. júla, pričom je pre verejnosť bezplatne otvorené od 9:00 hod. do 20:00 hod. ako oddychová zóna.

Len nedávno sa na kúpalisko spustila vlna kritiky, kedy z neho niektorí návštevníci odchádzali zafarbení od modrej farby. Zle natreté kúpalisko modrou farbou zostávalo návštevníkom na tele. Podľa sťažovateľov prísť domov z kúpaliska modrý nie je nič príjemné.



Kde inde sa ísť schladiť?

Okrem Kamenáča je v Trnave niekoľko ďalších kúpalísk, kde sa ľudia môžu ísť schladiť. Je ním napríklad kúpalisko Castiglione na Družbe, ktoré nedávno prešlo obnovou. Okrem priezračnej vody tu na návštevníkov čaká vynovený areál a tri bufety s občerstvením.

V Trnave sa tiež nachádza aj aquapark, v ktorom sa môžu deti či mládež vyšantiť na tobogánoch. Okrem týchto možností, kde sa ísť v lete schladiť, sa v Trnave pre verejnosť otvorila aj krytá plaváreň s vonkajšími priestormi v MTF STU na Prednádraží.

Mimo týchto kúpalísk si ľudia chvália kúpalisko Pác, ktoré je otvorené od 9:00 do 19:00 hod. Lákadlom na toto kúpalisko je tiež cena za celodenné vstupné. Dieťa do troch rokov má vstup zdarma, nad tri roky je cena 3€, dospelý 5€, ZŤP a dôchodca 3€ a vstupné po 17:00 do 18:00 hod. je zľavnené za 2€. Pre návštevníkov je na kúpalisku Pác k dispozícii aj stolný tenis za 2 €/hod., plážové ihrisko za 5€/hod. a tenis za 5€/hod.

Obľúbeným kúpaliskom ľudí je tiež napríklad Vincov les či Slnečné jazerá, ktoré sú len kúsok od Trnavy. „Boli sme dnes v Galandii, celkom fajn. Vnútorne, vonkajšie bazény, reštika, langoše, tobogany. Ale asi sa viac oplatí celodenný vstup ako 3 hodinový,“ napísala Klaudia. „Možností je dosť, ale nie priamo v TT. Diakovce, Vincov les, Dunajská Streda, Veľký Meder, Štrand Nové Zámky, Vadas Štúrovo, Lipot HU,“ komentoval Julius. „My sme práve prišli z družby. Neboli sme tam roky a som veľmi milo prekvapená. Nebolo tam tak plno ako si pamätám z minulosti. Chodíme skôr do Kamenáča ale myslím, že to začneme striedať. Jediné mínus je to platené parkovné,“ napísala Michaela.

Prečítajte si viac: